celulit

Celulit je večna tema, saj se z njim spopada večina žensk, ne glede na tip postave ali športno aktivnost, ter v manjšem delu tudi nekateri moški. Vzrokov za celulit je več, od hormonskih sprememb in dednosti do neustreznega življenjskega sloga z nepravilno prehrano, stresom, sedečim načinom življenja, neustreznimi oblačili, nezdravimi vzorci spanja in mnogo drugimi vzroki. Pojavlja se predvsem na zadnjici in stegnih, pogosto tudi na trebuhu ter neredko na rokah in drugih delih telesa. Zdi se, da gre predvsem za sodobno nadlogo, saj na primer v preteklosti iz raznega starega slikovnega gradiva ni zaznati teh težav niti pri ženskah z oblinami, zgovorno pa je tudi, da celo danes obstajajo nekatera plemena, v katerih ženske nimajo celulita niti v starosti. Razlog je ravno v načinu življenja in dieti.

dijeta za celulit

Nad celulit z več metodami

Toliko kot vzrokov obstaja tudi metod, ki lahko zmanjšujejo celulit, vsaka metoda pa terja tudi svoj čas. Najprej moramo spremeniti prehranske navade: vnašati kakovostne maščobe, beljakovine in zelenjavo, piti dovolj tekočine in odpraviti procesirano hrano, nato pa izbrati ustrezno vadbo. V spodnjem delu telesa imamo 90 mišic, zato mora biti tudi naša vadba večdimenzionalna, da lahko aktiviramo vse te mišice. Poleg tega pomagajo različni pilingi, obloge, ščetkanje kože in masaže.

tretmaji proti celulitu

Rešitve v kozmetičnih salonih

Kozmetični saloni ponujajo različne rešitve, s katerimi lahko zmanjšamo celulit. Presoterapija oziroma aparaturna limfna drenaža s kompresijo in sproščanjem tlaka pospeši krvni pretok in odstranitev toksinov. Podobno tudi z ročno limfno drenažo dosežemo kakovostne rezultate. Obstajajo pa tudi zanimive novejše metode, kot je naprava Narl Sonic Slim, ki s frekvenco 517 khZ spodbuja simpatično živčevje, da izloči hormon noradrenalin, ki je odločilen pri razkroju maščob. Nadvse popularna je še kavitacija, saj je neinvazivna – nizkofrekvenčni ultrazvočni valovi spreminjajo maščobne celice v tekočino, postopek pa pri tem ne vpliva na ostala tkiva.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja