Chia semena idealna za vse, ki želijo shujšati

chia

Hujšanje je nekaj, česar se zagotovo nihče ne veseli, saj vseeno pomeni kar nekaj sprememb v življenju. Pomeni tudi odrekanje, povsem napačno pa je razmišljanje, da pomeni tudi stradanje. Če boste našli sebi primerno dieto, potem boste videli, da dieta in hujšanje nista stradanje, temveč samo drugačen način življenja. Ravno stradanje pa marsikoga odvrne od diete. Zato bomo v tem članku pogledali, kaj naj bo na vašem dnevnem meniju, da boste siti, a se kljub temu ne boste zredili. V prvi vrsti morate začeti z zajtrkom, v katerem naj bodo na nek način vključena chia semena, kot jih dobite tudi tukaj: https://www.malinca.si/chia-semena.html. Tako boste dan začeli z železom, vlakninami, omega 3, beljakovinami, kalijem, antioksidanti ter kalcijem. Ker pa samo chia semena ne dajo nobenega okusa, je super, da jih zmešate v kakšen energijski lonček z jogurtom ali zdravim mlekom, dodate pa zraven še sadje, druga semena in ovsene kosmiče.

Se od vsega tega res ne boste zredili?

Kljub temu, da se boste s takim zajtrkom zares najedli, pa se ne boste redili, pravzaprav se bo zgodilo ravno obratno. Ker imajo chia semena, ovseni kosmiči in še katera druga semena toliko vlaknin, boste pospešili prebavo, ki je ena glavnih stvari, ki jih morate urediti med hujšanjem, hkrati pa naštete snovi ne dvignejo krvnega sladkorja, kar pomeni, da se vse zaužito le pretvori v energijo, ostalo pa se izloči iz telesa. Pa še nekaj, chia semena ob namakanju izredno nabreknejo, zato tudi dajo občutek sitosti v želodcu, ki kar traja in traja in boste tako na naslednji obrok pomislili šele čez nekaj ur, tam okoli 3 – 4 ure.

Chia semena prej namočite

Če želite, da vam bodo chia semena delovala tako, kot je optimalno, potem jih le namočite vsaj za 10 min. Lahko jih jasno namočite tudi že večer prej, upoštevajte pa, da če jih boste namočili v jogurt ali pa mleko, da vas bo zjutraj čakala precej gosta zmes, saj bodo chia semena spila vso tekočino, ki jo je možno spiti. Zato je veliko bolje, da jih namočite posebej v kozarec vode in jih zjutraj samo precedite.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja