Človek ne jezi se je najbolj priljubljena družabna igra, ki nikoli ne gre v pozabo

Le kdo se v svojem otroštvu ni igral izjemno priljubljene družabne igre Človek ne jezi se? Gre za eno od prvih iger, ki ste se jo naučili kot majhni otroci, saj je izjemno enostavna in zabavna. Zato ni nič presenetljivega, da je še danes izjemno priljubljena in jo lahko vzamete s seboj tudi na počitnice.

Družabna igra je primerna za otroke od 3. leta starosti naprej, zelo radi pa jo igrajo tudi odrasli. Ker je tudi odlična telovadba za možgane, jo priporočajo tudi starejšim ljudem, ki na ta način krepijo svoje umske sposobnosti tudi v pozni starosti.

Pravila igre so tako preprosta, da jo zmorejo tudi najmlajši otroci

Družabno igro Človek ne jezi se lahko igrajo 2 do 4 igralci. Vsak izmed njih ima svojo barvo figuric, s katerimi se pomika po igralni površini. Posamezno figuro lahko premaknemo naprej za toliko polj, kot nam jih pokaže kocka.

Glavni cilj igre je, da skušamo vse svoje figure prvi pripeljati v cilj. Pri tem se skušamo izogniti tudi svojim nasprotnikom, oziroma jih skušamo izbiti in njihovo figuro poslati na začetek. Iz začetnega polja lahko štartamo le takrat, ko se na kocki prikaže šestica.

Različni modeli igre Človek ne jezi se so primerni za različne priložnosti

Le malokdo se na dopust odpravi brez pestrega nabora družabnih iger. In Človek ne jezi se je zagotovo ena izmed tistih, ki ne sme manjkati na nobenem dopustu. V ponudbi so zato na voljo tudi manjše plošče, ki so primerne za potovanja in v vaši potovalki ne zavzamejo veliko prostora.

Za vsakodnevno uporabo pa so vam na voljo različne velikosti plošč in figuric, ki so izdelane iz različnih materialov. Vse bolj priljubljeni so leseni modeli Človek ne jezi se, ki niso le okolju prijazni, ampak je igranje na njih bolj pregledno.

 

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja