Delo od doma je postalo običajno

delo od doma

Eno od dejstev življenja je, da se spreminja. Spremembe so prisotne na vseh področjih, v človekovi naravi, kulturi, tehnologiji in načinu poslovanja. Skupaj z razvojem se spreminjajo pravila. Tudi ta, ki veljajo v službi. Odprla so se nova delovna mesta. Podjetja se vse bolj povezujejo in se zgledujejo po tujih. Obstajata dve nasprotujoči si mnenji, ali je delo od doma dobro ali ne. Na eni strani je skupina, ki misli, da temu ne gre zaupati. Druga množica meni, da bodo ti, ki delajo v udobju domovanja, srečnejši in učinkovitejši. Ni pomembno, kam spadate, dejstvo je, da ta možnost obstaja. Zato je Špica ugotovila, kako izmeriti produktivnost, ko delavec opravlja delo od doma. Več si lahko preberete tu: https://www.spica.si/blog/delo-od-doma.

Delo od doma je lahko pozitivno ali ne

Če bo delo od doma opravljeno dobro, je odvisno od človeka. Dovolj disciplinirani bodo izven poslovnih prostorov bolj sproščeni in zadovoljnejši. Domača pisarna je lahko boljša od stresne pisarne. Dodaten plus je, da dneva ne greni siten sodelavec, ki ves čas potrebuje pomoč. Plusov je več, ustavi pa se pri minusih. Največjo težavo delodajalcem povzroča ugotavljanje, kako nadzorovati svoje zaposlene. Da ti ne bi rabili preveč napenjati možganov in zapravljati časa za iskanje rešitev, je tu Špica. Zasnovali so pristop za merjenje učinkovitosti oddaljenih kolegov. Vodilnim želijo pomagati pri tem, da bi svojo institucijo popeljali do večjega uspeha.

Delo od doma je mogoče izmeriti

Pojav novih priložnosti zahteva tudi zasnovo metode, kako preveriti koristnost. Obstajajo tri vrste preverjanja, ali je bila dobra poteza, da se je odobrilo delo od doma. Osnovno je beleženje časa, ki se preživi ob delanju. Pregled nad oddelanimi urami je ključnega pomena, tako kot v vseh organizacijah. Nadaljnji koraki pa so odvisni od narave delovnih nalog. Določenim lahko nadrejeni sledijo tako, da za določeno opravilo odredijo število ur. Pred tem je potreben izračun povprečnega števila minut, ki jih potrebuje kdo drug, da izpelje zadano.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja