Gotovi parket primeren za talno gretje

Če želite v vašem domu namestiti talno oblogo, ki vam bo služila še veliko let in se lepo podala k pohištvu in notranjem interjerju, tedaj je kakovosten parket odlična naložba, pri čemer lahko izbirate med različnim lesom, kot je na primer hrast, oreh, bukev, javor, akacija in drugo. Pri izbiri lesa pa lahko izbirate med različnimi površinskimi obdelavami, ki dajejo posebno barvo.

Izberete lahko tudi dvoslojni izgotovljeni parket, pri čemer gre za polaganje posamičnih desk s peresom in utorom različnih dimenzij. Prednost je v tem, da je ta model zelo primeren za talno gretje in že sam po sebi zaradi dveh slojev nudi dobro toplotno izolativnost.

 

Izgotovljeni parket v različnih površinskih obdelavah

izgotovljeni parketProizvajalci lahko gotovi parket površinsko obdelajo, tako da na deske nanesejo odporen lak ali olje, kar daje dodaten sijaj in ščiti površine pred poškodbami in praskami. Lesene deske so lahko podvržene tudi ščetkanju ali beljenju, s čimer se ustvari raznolika površina, kjer se prepletajo različni odtenki rjave barve, ki ustvarjajo edinstvene vzorce na tleh.

Običajno so talne obloge sestavljene iz zgornje in spodnje plasti, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo. Zgornji del je tako izdelan iz masivnega lesa, parket v spodnjem delu pa je izdelan iz jalovine, vezane plošče ali trdnega hrasta. Zgornji in spodnji sloj sta lepljena.

 

Parket se hitro polaga na talno gretje

Površinsko obdelan parket se enostavno položi na talno gretje. Parketarji vgradnjo opravijo s pomočjo lepljenja z ekološkim dvokomponentnim lepilom, tudi če gre za dvoslojno talno oblogo. Montaža poteka hitro in brez neprijetnih vonjav. Potrebno je le zagotoviti, da so tla zelo dobro očiščena, povsem ravna in docela suha.

izgotovljeni parketVelika prednost je v tem, da je gotovi parket po končani montaži že obdelan, zato ni potrebno izvajati naknadnih finalnih del. To omogoča, da se lahko v dom vselite zelo hitro. Sicer je talna obloga pohodna že v enem dnevu po vgradnji, za večje obremenitve, kot je na primer premikanje pohištva,  pa je potrebno počakati en teden.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja