Hiter in kvaliteten sodni tolmač

sodni tolmač

V vedno hitrejšem tempu življenja je vedno bolj pogosto potreben hiter in kvaliteten sodni tolmač in pri prevajalski agenciji Poliglot (http://www.poliglot.si/sodni-tolmaci) lahko najamete takšnega. Kljub hitrosti svojega dela, pa mora biti sodni tolmač izredno natančen pri svojem delu, saj se pogosto njegovi prevodi uporabljajo na zastopanju pred sodiščem, kjer pa lahko že narobe postavljena vejica spremeni razsodbo v takšno, ki vam ne bi bila všeč. Zato mora sodni tolmač svoje delo opraviti izredno natančno, pa četudi za to samo prevajanje traja nekoliko dlje. Kljub vsemu pa so sodni tolmači pri navedeni agenciji izredno hitri, pa kljub vsemu še vedno na izredno visoki ravni kvalitete in natančnosti pri svojem delu.

Sodni tolmač mora poznati pravni jezik

Ker se uradni prevodi oz. prevodi, ki jih opravi sodni tolmač pogosto uporabljajo v postopkih na sodišču, mora sodni tolmač zelo dobro poznati pravni jezik, in sicer tako, da prevod opravi na način, da bo sodnik na sodišču iz njegovega prevoda razbral povsem identično sporočilo, kot je le tega pisec zapisal v originalu. Hkrati mora sodni tolmač poznati tudi izrazoslovje na sodišču na katerem se bo odvijal sodni proces, da bo prevod dejansko opravil tako, da bo sporočilo razumeti enako originalnemu. Vse to ni lahko in zato so tudi sodni prevodi praviloma še enkrat dražji od navadnih tudi pri prevajalski agenciji Poliglot.

Cene sodnih prevodov

Cene sodnih prevodov se gibljejo od 20 pa tudi do 100 € na avtorsko stran. Cenejši so za bolj enostavne jezike oz. bolj vsakdanje tuje jezike, najdražji pa za ekzotične. Eden od razlogov je tudi ta, da je sodnih tolmačev za bolj vsakdanje tuje jezike več, kot tistih za ekzotične. Sodni tolmač pa svojo ceno za sodno prevajanje v večini primerov postavi zaradi vsega napisanega krat 2 glede na ceno za navadno prevajanje, pa čeprav lahko to dela ena in ista oseba, saj pri sodnem tolmačenju kazensko odgovarja za pravilnost prevod, dočim pri navadnem ne.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja