Indijski trpotec vsebuje ogromno potrebnih vlaknin

indijski trpotec

Glede na to, da ima vedno več ljudi kar precejšnje težave s prebavo, ko nas muči predvsem zaprtost in z njo povezane številne težave, sledi povsem enostavna ugotovitev, da uživamo čisto premalo vlaknin. Veliko vlaknin se namreč nahaja v stročnicah in zelenjavi in tudi sadju, kar pa so prehranski izdelki, ki jih vsi uživamo čisto premalo, indijski trpotec pa tako ali tako pozna premalo ljudi, pa čeprav je odličen. Da uživamo vlaknine čisto preveč poredko gre verjetno pripisati dejstvu, da se bojimo, da bi se v črevesju ustvarilo preveč plinov, ki pa si jih zaradi družbene norme ne moremo privoščiti, pa čeprav se veliko premalo zavedamo, da če se črevesje navadi na večjo količino vlaknin, do te situacije ne pridemo. Indijski trpotec v jogurtu je na primer vlaknina, ki teh simptomov ne povzroča, vsebuje pa dovolj veliko količino vlaknin, ki bi jih morali zaužiti vsi.

Indijski trpotec v jogurtu je le en način

Če veste, da zaužijete premalo vlaknin in se zavedate vseh posledic, torej slabo počutje, pa pomanjkanje energije, bolečine v trebuhu in tudi glavoboli, številni prehladi in visoka stopnja obolevnosti, potem je skrajni čas, da je indijski trpotec na vašem dnevnem meniju. Indijski trpotec, ki ga dodate jogurtu, mleku, ga dodate soku ali jutranjemu napitku, smoothiju ali pa ga zaužijete kako drugače je torej povsem enostavno zaužiti, kljub enostavnosti pa si boste zagotovili zdravje. Niti slučajno si ne morete predstavljati, kakšno škodo delate telesu, če ne uživate vlaknin in kakšno korist si boste naredili, če boste indijski trpotec začeli uživati, saj je tudi uživanje čisto enostavno.

Zaprtost povzroča ogromno zdravstvenih težav

Vsi ljudje, ki imajo težave z zaprtostjo, vedo, kako to vpliva na počutje. Še najslabše pa je vse, kar se v telesu dogaja, pa niti ne vemo. Dejansko prihaja do zastrupljenosti telesa, lahko prihaja do ran v črevesju, pa tudi drugih obolenj. Zato se nikar ne igrajte z zdravjem in naj postane indijski trpotec vaša dnevna rutina in si zagotovite boljše počutje.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja