Ionizator vode vodo obogati

vitalna voda ionizirana

Ionizator vode običajno vodo ne samo prečisti oziroma filtrira, ampak tudi obogati. Tudi alkalna ionizirana voda blagovne znamke Vitalna voda v ionizatorju vode nastane tako, da se iz vode najprej odstranijo škodljive organske in anorganske snovi, nato pa se voda obogati z aktivnim vodikom ter bazičnima mineraloma – kalcijem in magnezijem. Več o postopku ionizacije in nastanku omenjene alkalne ionizirane vode si lahko preberete na spletni strani https://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873, kjer je tovrstni kemični proces podrobneje opisan in predstavljen z videom. Alkalno ionizirano vodo, ki zagotavlja odlično počutje, si potem lahko pripravite sami doma, za kar potrebujete ionizator vode in običajno pitno vodo. Na omenjeni spletni strani so na voljo tudi kontaktni in drugi podatki, ki jih boste potrebovali, ko se boste odločili kupiti ionizator vode.

Vitalna voda preprečuje acidozo

Pri procesu ionizacije, ki ga opravi ionizator vode, se alkalna ionizirana voda obogati z magnezijem in kalcijem. Omenjena bazična minerala odpravljata zakisanost telesa in uravnavata kislinsko-bazično ravnovesje v telesu. Ionizirana voda z alkalnim pH tako v primeru zakisanosti predstavlja vir mineralov, ki jih v nasprotnem primeru telo črpa iz telesnih zalog, posledično pa kosti izgubijo kalcij in kostno maso, pojavijo se lahko tudi številne bolezni. Tako lahko dolgotrajno pomanjkanje kalcija povzroči pri otrocih rahitis, pri odraslih pa osteomalacijo in osteoporozo.

Ionizirana voda preprečuje oksidacijo holesterola

Škodljivi LDL-holesterol, ki v telesu pod vplivom prostih radikalov oksidira in se nato odlaga na stene krvnih žil, je resen zdravstveni problem, saj se zaradi zoženja žil pojavi slabša pretočnost žil, poviša se krvni tlak, pojavi se lahko celo srčni infarkt ali možganska kap. Alkalna ionizirana voda vsebuje aktivni vodik, močan naravni antioksidant, ki v telesu nevtralizira škodljive proste radikale. Tako lahko aktivni vodik v alkalni ionizirani vodi prepreči tudi oksidacijo škodljivega LDL-holesterola. Alkalna ionizirana voda, ki jo proizvaja ionizator vode, je dober naravni antioksidant z zelo nizkim oksidacijsko-redukcijskim potencialom (ORP), zato ima dobro sposobnost preprečevanja oksidacije.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja