Izolacija strehe ponekod še vedno manjka

izolacije strehe

Ne velja, da so strehe vseh hiš ali drugih objektov izolirane, saj nekatere hiše ali objekti sploh nimajo izolirane, med te spadajo predvsem starejše hiše in drugi objekti, nekatere strehe pa so izolirane, vendar ne dobro. Če želite zmanjšati stroške ogrevanja, je priporočljivo, da razmislite o tem, da se izolacija strehe izboljša ali naredi na novo. Za vsaj osnovno izolacijo lahko pred načrtovanjem gradnje in med gradnjo poskrbite že sami, tako da poskrbite, da se dve plasti strehe ne stikata. Vendar je takšna izolacija strehe le osnovna, zato bo toplota še vedno uhajala skozi. Če vas zanima, kakšni so postopki pri storitvi izolacija strehe, si lahko ogledate opis na spletni strani https://www.libelagroup.si/izolacija-strehe/.

Izolacija strehe z vpihano izolacijo

Dobra izolacija strehe je odvisna od več dejavnikov, in sicer je pomembno da ta, ki opravi izolacijo, ve, kaj dela, da pravilno izmeri vse, kar je treba izmeriti, in da izbere material za izolacijo, ki je najbolj primeren za objekt, ki ga je treba izolirati. Izbrana izolacija strehe je lahko vpihana izolacija. Že na vrečki vpihane izolacije se nahajajo navodila, ki jim je treba natančno slediti. Najbolj pogosto navodila zapovedujejo, da je treba napolniti izolacijsko puhalo z izolacijsko maso, nato pa je treba to maso vpihniti med nosilce, ki so iz lesa. Druga vrsta izolacije pa je izolacija, ki jo dobite zloženo v rolah.

Izolacija v roli

Če se za izolacijo strehe uporablja izolacija, zložena v roke, je izolacija strehe težja, saj je treba biti pri merjenju veliko bolj natančen. Nikjer ne sme ostati nobena luknjica, saj bo že najmanjša luknjica povzročila, da bo toplota uhajala. Iz tega je mogoče sklepati, da je najbolje, če se izolacije strehe z izolacijo, ki je zložena v role, loti le strokovnjak, ki ima za sabo že več let izkušenj z izoliranjem z več vrstami izolacije. Dobra izolacija strehe je zelo dobra naložba, saj boste tako zagotovili, da boste privarčevali znatno količino denarja, ki ga plačate za ogrevanje svojega doma.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja