Kaj je tako dobrega pri refurbished izdelkih?

refublished računalniki1

Končno je napočil čas za nakup računalnika. Na spletu ste prebrali nešteto člankov o tem, kako sestaviti računalnik ali katere dele kupiti. Poznate tudi nešteto podjetij, ki prodajajo računalnike. Če boste kupili refurbished računalniško opremo, dobite za manj denarja več – gre za računalniško opremo, ki je preprosto neprodana, ki so jo kupci morda vrnili in/ali jo je prodajalec popravil. Računalniki, ki so bili vrnjeni zaradi obžalovanja kupca, se lahko popravijo in ponovno zapakirajo. Ti računalniki so običajno opremljeni z vso originalno dodatno opremo kot so priročniki, diski s programsko opremo in kabli. Seveda je vedno mogoče, da popravila niso bila opravljena pravilno, vendar pri uglednih proizvajalcih in trgovcih to ni verjetno.

refublished računalniki

Zakaj naj kupim refurbished računalnike?

Eden od razlogov, zakaj se veliko ljudi odloči za nakup takšnih računalnikov namesto povsem novih modelov, je preprosto ta, da so veliko cenejši. To je smiselno: če je bil izdelek že uporabljen, vendar je bil nato popravljen in ponovno vzpostavljen v popolno delovno stanje, zakaj bi plačevali več za nekaj, kar je enako novemu izdelku? Podjetje za obnovo računalnikov lahko zamenja okvarjene dele ali očisti prah iz notranjosti ohišja, tako da računalnik deluje, kot da ne bi bil nikoli prej uporabljen. V postopku se lahko refurbished oprema vzpostavi do delujočega stanja, testira z diagnostično programsko opremo, da se odkrijejo obstoječe težave, ki jih je treba odpraviti, izbriše vse podatke in varno ponovno zapakira, preden je ponovno na voljo na trgu po bistveno nižji ceni kot popolnoma novi stroji.

refublished računalniki2

Kateri so drugi razlogi za nakup tovrstne opreme?

Druga velika prednost je, da imajo obnovljeni prenosniki garancijo, kar pomeni, da ga lahko vrnete, če gre kar koli narobe. Ker so jih preverili in vzpostavili v popolnoma delujoče stanje usposobljeni tehniki, so okvare ali druge težave zelo malo verjetne. Tako pri takem blagu ni nobenega tveganja. Refurbished računalniki morda niso prva stvar, ki vam pride na misel, ko pomislite na reševanje planeta. Vendar pa tovrstna oprema okolju prijazen način recikliranja računalnikov. Ker se neprodane enote ne zavržejo, temveč gredo skozi postopek popravila, se s tem zmanjša količina odpadkov.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja