Kaj morate vedeti, če kupujete udarno kladivo?

udarno kladivo mikulič

Kvalitetno udarno kladivo mora biti v prvi vrsti učinkovito ter izjemno trpežno. Prav tako je izjemno pomembna njegova ergonomska oblika. V primeru obsežnejše adaptacija vaše hiše ali stanovanja boste gotovo potrebovali močno udarno kladivo, saj boste morali zrušiti masivne površine med katere prištevamo stene in betonske plošče. Prav bo prišlo tudi v primeru preurejanja kopalnice ali kuhinje, če boste želeli učinkovito podreti številne ploščice s stene. Uporabite ga lahko tudi pri številnih drugih gradbenih opravilih ali vodovodnih delih. Skratka, gre za izjemno vsestranski pripomoček, ki ga potrebujejo tako profesionalni mojstri kot tudi amaterji.

Na kaj morate biti posebej pozorni, ko kupujete udarno kladivo? udarno kladivo

Ko se boste odpravili v trgovino po novo udarno kladivo, je najbolje, da prodajalcu poveste za kaj točno ga boste potrebovali. Tako vam bo lahko svetoval katera stopnja nazivne moči in moč samega udarca sta najbolj primerna za vaše potrebe. V kolikor boste vrtali v beton, boste morali izbrati udarno kladivo s kar največjo močjo, sicer se bo delo sicer zares zavleklo.

Če že v naprej veste, da boste orodje uporabljali za res zahtevna dela, bodite pozorni na to, da ima vgrajeno antivibracijsko tehnologijo (UVP). Gre za precej napredno funkcijo, ki jo imajo izdelki višjega cenovnega razreda, vendar vam bo vložek poplačan, saj bo delo precej bolj udobno. Ob enem svetujemo, da izberete tako vrsto kladiva, ki bo dovolj majhno in lahko, da ga boste enostavno upravljali, vendar hkrati dovolj zmogljivo, da bo podrlo tudi najtrše stene. Skratka, razmerje med težo in močjo je ključno.

Poznamo več različnih vrst

Profesionalci vam bodo znali povedati, da udarno kladivo omogoča več različnih vrst delovanja. V grobem ločimo med dvo-tipskim in tri-tipskim. Prvo omogoča vrtanje (predvsem v les in kovino) in udarjanje, ki je v prvi vrsti namenjeno izbijanju betona. Potem imamo tukaj še tri-tipsko orodje, ki poleg vrtanja in udarjanja omogoča tudi udarno vrtanje za premagovanje posebej trdnih ovir.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja