Kako izbrati najustreznejši barski stol

ergoles logo

Barski stoli so že na prvi pogled sila mikavna izbira. A ker je na trgu zelo veliko ponudbe, je še toliko pomembneje, da ste pri izbiri čim zahtevnejši. Takšen stol vam ne sme biti všeč samo na prvi pogled, temveč je enako pomembno, da je za vas dovolj funkcionalen in da se dobro ujame tudi z drugimi kosi pohištva ter elementi v prostoru.

barski stol

Pri izbiri barskega sedišča je treba biti zlasti pozoren na višino. Slednji se namreč razlikujejo tudi po tem. Na trgu boste našli stole v velikosti od 60 do 75 centimetrov. Idealna višina barskega stola za najboljše udobje je nekje 25 centimetrov nižje od barske mize oziroma pulta.

Stoli s sistemom za nastavljanje višine

Še posebej priljubljeni so vrtljivi barski stoli, ki vključujejo sistem za nastavljanje višine. Najbolje je, da najprej izmerite višino pulta oziroma barske mize, nato pa šele izračunate višino. Če je na primer barska miza visoka 100 centimetrov, naj bo barski stol visok 75 centimetrov.

Prav tako je pomembno, da izberete takšnega z zasnovo, ki bo najbolje izpolnil vaše standarde udobja in sloga. Na voljo so barski stoli z nizkim ali visokim naslonjalom za hrbet. Prav tako lahko izbirate med modeli brez naslonjal, z ročicami ali brez njih, vrtljivimi za 360 stopinj in takšnimi, ki so vrtljivi samo na polovico.

Najbolj pogosta izbira

barski stol Barski stoli brez naslonjala veljajo za najbolj pogost pa tudi najbolj običajni slog. Takšni so praviloma okrogli. Za vas so lahko popolna izbira, še posebej, če želite prihraniti pri prostoru, saj jih lahko preprosto in hitro porinete pod pult. Če pa vam je na prvem mestu zlasti udobje, pa se takšni vrsti barskega stola raje izognite. V tem primeru so odlična izbira tisti z ročicami in naslonjalom za hrbet.

Na spletni strani podjetja Ergoles, preverite pestro ponudbo barskih stolov.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja