Kako pomanjkanje vitamina D3 vpliva na telo?

vitamin d3

Če smo premalo zunaj in se premalo nastavljamo sončnim žarkom ter veliko večino časa preživimo v zaprtih prostorih, tedaj tvegamo, da nas doleti pomanjkanje vitamina D3, ki postaja pereč problem med svetovnim prebivalstvom, saj za njim trpi kar milijarda ljudi. Nezadostne količine snovi, ki jih dobimo od sonca in le malo iz hrane, pa prinašajo različne zdravstvene zaplete.

vitamin d3Sonca je dovolj čez poletje in pomlad, manj pa čez zimo in jesen. Zato v teh mesecih moramo na nek način nadomestiti oziroma premostiti nezadostno izpostavljanje žarkom. V ta namen Malinca spletna trgovina ponuja prehransko dopolnilo v kapsulah, ki z rednim jemanjem zmanjšuje simptome, ki jih prinaša pomanjkanje vitamina D3. Več o tem si lahko preberete na strani https://www.zurnal24.si/zdravje/kako-nadomestiti-pomanjkanje-vitamina-d3-349522.

 

Pomanjkanje vitamina D3 vpliva na zdravje in počutje

Nezadostne količine snovi v telesu negativno vplivajo na zdravje in počutje posameznika, pri čemer se pomanjkanje vitamina D3 odraža v različnih simptomih, kot so krči v mišicah, povišan krvni sladkor, pridobivanje kilogramov, boleči sklepi in kosti, utrujenost, osteoporoza in slabši imunski sistem, ki povečuje možnost za različne virusne in bakterijske okužbe, kot je sezonska gripa.

Na drugi strani pa kronično pomanjkanje vitamina D3 pomembno vpliva tudi na nihanje razpoloženja in depresijo, ki je še posebej izrazita v zimskih mesecih, saj takrat ne dobimo veliko snovi iz sončnih žarkov. Zato velja, da snov deluje kot nekakšen naraven antidepresiv, ki preprečuje razpoloženjske motnje.

 

Kako nadomestiti pomanjkanje vitamina D3?

Kot rečeno, lahko največ snovi dobimo preko sončnih žarkov, ki se absorbirajo v telesu in se tam pretvorijo v snov. Vendar pa smo soncu izpostavljeni le tri ali štiri mesece na leto. Pozimi smo prav tako manj na zraku, poleg tega pa lahko sonce izkoristimo le za vikende, saj med delovnimi dnevi sonce zaide zelo zgodaj. S prehrano lahko dobimo le malo snovi, saj živila vsebujejo zelo majhne količine snovi.

Najbolj priročno, varno in učinkovito rešitev nudijo prehranska dopolnila. Podjetje Malinca nudi prehransko dopolnilo v kapsulah, ki je narejeno iz posebne vrste lišaja, ki mu pravimo jelenov lišaj in vsebuje veliko količino snovi, zato lahko pomanjkanje vitamina D3 v telesu nadomestimo z rednim uživanjem dodatka.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja