Kapsule za kavo – Zakaj izbrati kapsule

kapsule za kavo

Nekateri jih imajo radi, nekateri pa jih sovražijo. Seveda govorimo o kavnih kapsulah. Krivili so jih za smrt klasičnega espressa in barista umetnosti, toda tisto, kar ponujajo je vsekakor udobje, kot ga prej nismo poznali.

Pri kavnih kapsulah je ključna beseda udobje. Videli smo že razcvet priljubljenosti, saj so kavni aparati na kapsule na voljo že na vseh policah trgovin. Kapsule za kavo navadnim ljudem omogočajo, da vsak ustvarijo dobro kavo, popolnoma brez znanja in truda.

Kapsule za kavo pa prav tako omogočajo podjetjem, ki ponujajo hrano, kot so kavarne, kavarne in restavracije, da s pritiskom na gumb ustvarijo vrhunski espresso. Ugotovite, zakaj bi bile kapsule za kavo morda prava izbira za vaš posel …

Kapsule za kavo naredijo izvrstno kavo brez posebnega usposabljanja barista

Ko gre za tradicionalne metode espressa, je treba upoštevati veliko stvari in veliko elementov, ki jih je treba izpopolniti – od mletja kavnih zrn v pravem trenutku do stiskanja kave s pravim pritiskom. In to še preden začnete uporabljati espresso aparat!

Kava v kavnih kapsulah je že zmleta, izmerjena in stisnjena za optimalno ekstrakcijo, ki odpravlja tveganje za povprečno kavo, ker ima eden od vaših baristov slab dan in je pozabil na del postopka. Pravzaprav celo odpravlja potrebo po baristu, ker je raven spretnosti in znanja, potrebna za uporabo kavnih kapsul v komercialnem kavnem avtomatu, veliko manjša kot pri tradicionalnih metodah.

koncept mlete kave

Kapsule za kavo ostanejo dlje časa sveže

Okusi in aroma sveže mletih kavnih zrn se ohranijo v kavni kapsuli, dokler se ne odprejo in uporabijo, medtem ko običajna kava začne oboje izgubljati takoj, ko jo odpremo.

Svetujemo, da svojo kavo vedno hranijo v nepredušni posodi, saj to pripomore k ohranjanju okusa kave dlje. Vendar pa lahko neodprt kavni strok ostane svež do 18 mesecev!

kavomat

Kapsule za kavo pomenijo manj čiščenja in manj odpadkov

Rekli smo že, da kapsule za kavo poenostavljajo izkušnjo kuhanja in odpravljajo potrebo po specializiranem usposabljanju barista, vendar kavni avtomati za eno serviranje potrebujejo tudi manj čiščenja, saj kapsule za kavo naredijo manj nereda kot tradicionalne metode espressa.

Vse, kar morate storiti, je, da se prepričate, da ima posoda dovolj vode, dodate kapsulo kave in pritisnete gumb – in Voila, ena slastna vroča pijača samo za vas!

Vsa zmleta kava je v enem samem kavnem stroku, tako da ni razlitja, nabijanja, praznjenja, zapravljene kave in mletja kave, ki bi ga bilo mogoče očistiti iz glave prhe stroja.

kapsule

Kapsule za kavo so časovno učinkovitejše

Kapsule za kavo lahko kavarnam in restavracijam prihranijo veliko časa, saj je čas priprave krajši in enostavnejši. V 2-3 minutah lahko pričakujete visokokakovostno kavo. Vendar pa morate pri tradicionalnih metodah espressa zmleti kavna zrna, izmeriti kavo in jo nato stisniti. Nato morate začeti razmišljati o temperaturi in količinah vode …

Zahvaljujoč učinkovitosti kavnih strokov lastnikom kavarn in restavracij ni več treba plačevati višjih plač, ki jih zahteva izkušen, profesionalni barista, saj kapsule za kavo proizvajajo dosledno dobro kavo, ki zagotavlja enako visoko kakovost in okus vsakič. Niti vam ni treba poznati receptov za zvarke, ki jih želite pripraviti, saj kapsule vsebujejo vso predhodno mleto kavo in mleko v prahu, ki jih potrebujete!

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja