Kdaj je dražba aktualna

drazbe123

Zagotovo vsi vemo, kaj pomeni, če je nekaj aktualno. To pomeni, da je v teku, da se bo zgodilo, da teče in, da nekaj pričakujemo. Ko je dražba aktualna pomeni torej, da smo lahko na tej dražbi tudi udeleženec in dražitelj. Lahko se potegujemo za predmet. Seveda po predhodno zagotovljeni dokumentaciji in izpolnjenih pogojih udeležbe.

Ko se predmet mora prodati, ker so morebiti lastniki dolžniki in ne gre drugače, kot pa da se organizira dražba in, ko organizator to tudi objavi in napove, postane takrat tudi aktivna. To pomeni, da od tega trenutka naprej potekajo ogledi predmeta, zato, da vemo, v kakšnem stanju je predmet (običajno je razpisan točen datum, kdaj so ogledi) in se odločimo tudi o znesku, katerega smo zanj pripravljeni odšteti.  Nato pa poteka prijava oziroma zbiranje informacij. Končna prijava pomeni vplačilo varščine, ko organizatorju na račun nakažemo znesek od izklicne cene. Takrat se šteje, da smo udeleženec dražbe. Vsekakor pa je potrebno predložiti tudi drugo dokumentacijo (katera je ta, je običajno navedeno pri vsaki dražbi posebej).

In tako je dražba aktualna. Izpelje pa se lahko le, če je do zadnjega trenutka oziroma pred samo dražbo še vedno aktualna. Kajti, to se lahko hitro spremeni, kar pomeni, da je lahko ta iz bodisi kakršnegakoli razloga odpovedana. Takrat rečemo, da je preklicana. Zato je vedno dobro, da se aktualnost dražbe preveri še pred samim odhodom na dražbo.

Aktualna dražba se potem odvija po vseh pravilih dražbe, pri kateri sodelujejo vsi dražitelji, voditelji, organizatorji in drugi, ki so pomembni za izvajanje dražbe.

Seveda upamo, da se bo ta zaključila v naš prid. Če pa ne, pa še vedno naprej lahko spremljamo aktualne dražbe in, v kolikor nam katera dražba pritegne našo pozornost, se je udeležimo. Saj na koncu koncev ne izgubimo ničesar, pridobimo pa lahko zares veliko.

 

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja