Keramične ploščice in njihova cena

sam.si

Najverjetneje ste tudi sami opazili, da se je v zadnjih letih izjemno razširila tudi ponudba za lepe keramične ploščice. Te lahko izbirate in kupujete v spletnih prodajalnah, pri veletrgovcih, v salonih ter tudi v specializiranih prodajalnah ter še kje.

Če keramične ploščice kupujete prvič in na tem področju nimate prav veliko izkušenj, je velika verjetnost, da boste razliko med njimi videli le v ceni. A cena ploščic iz keramike še zdaleč ni edini dejavnik, ki ga boste morali pri nakupu materiala upoštevati.

Različni materiali keramičnih ploščic

keramične ploščiceKeramične ploščice so lahko narejene iz različnih vrst materialov. Od tega je odvisna tudi njihova cena. Ploščice iz rdeče gline so na trgu poznane kot najugodnejša vrsta keramičnih ploščic. Zanje je značilno, da so nekoliko manj odporne na vlago, so bolj krhke in tudi sicer se slabo soočajo z manj ugodnimi vremenskimi vplivi.

Bolj kakovostne so keramične ploščice iz bele gline. Te so namreč narejene iz materiala, ki ga je treba najprej dobro pripraviti pa tudi očistiti. Šele nato lahko iz njega izdelajo dovolj kakovostno vrsto keramičnih ploščic. Še ena od možnosti so na primer gres ploščice. Te so žgane na višjih temperaturah. Narejene so iz porcelana, ki velja za keramični material. Za gres keramične ploščice je značilno, da imajo izjemno trdoto, odpornost na vremenske vplive ter nizko vpojnost vode. Takšne ploščice iz so primerne tako za notranje kot tudi zunanje prostore.

Obdelava in priprava ploščic

Cena za keramične ploščice je odvisna tudi od same obdelave ter priprave. Na ceno ploščic zelo vpliva rezanje robov ter obdelava površine ploščic. Prav tako na ceno vpliva še dimenzija. Praviloma so večje ploščice dražje.

Ne nazadnje pa je cena za tovrstni material odvisna tudi od barve. Na ceno ploščic vpliva tudi ponudnik oziroma mesto, kjer boste ploščice kupovali. Spletno nakupovanje ploščic je zagotovo med najugodnejšimi.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja