Komode so nepogrešljiv del vašega doma

komode

Svoj višek priljubljenosti so komode dosegle na prelomu iz 18. v 19. stoletje, ko so lepo zaokroževale notranji interier elegantnih viktorijanskih domov. Čeprav so bile takrat bolj priljubljene v masivni leseni obliki, jih danes še vedno najdemo v praktično vsakem stanovanju. Zaradi svoje funkcionalnosti, majhnosti in nevpadljivosti je še zlasti pogosta izbira v hodnikih ali v spalnicah. Večina ponudnikov pohištvenih elementov v svojih trgovinah nudi različne oblike, dimenzije in barve manjših omar, ki so kot nalašč za shranjevanje čevljev in ostalih stvari. Na voljo so komode s predalniki in vratci, nekaj dobrih primerkov lahko preverite na naslednji povezavi: https://www.salonpohistva.si/komode. Lepo popestrijo tudi otroške sobe in nase ne vežejo preveč svetlobe, kar ustvarja zračno bivalno atmosfero.

Kako izbrati pravo?

Pred nakupom razmislite o namembnosti komode: jo boste postavili v dnevno sobo ali jo implementirali v kompleksnejšo oblikovalsko shemo spalnice? Bela barva predalnika je primernejša izbira v prvem primeru, medtem ko so komode z lesenimi elementi boljša izbira za umestitev v spalnico, saj oddajajo prijetnejšo energijo.

komode

Prav tako je pomembno, da razmislite o trenutnih stilskih smernicah, ali torej želite ostati zvesti klasičnim stilskim kombinacijam, ali želite v svoj interier vnesti več drznosti. Vsekakor lahko za mnenje povprašate strokovnjaka ali najamete notranjega oblikovalca, ki vam bo pomagal pri izbiri.

Najpogostejše sodobne komode s predali

Klasična shranjevalna skrinja ima do 6 predalov in se odpira z zatičem, na pritisk ali z ročko. V zadnjih letih vse večjo težo dobiva minimalizem, ki iz prostora in pohištvenih elementov odvzema nepotrebno navlako, okraske in jim dodaja čiste linije.

komode

Nekatere komode vključujejo tudi ogledalo in opaznejše nogice. Le-te najdemo v hotelskih sobah, spalnicah, saj nudijo veliko odlagalne površine, hkrati pa opravljajo vlogo lepotilnice. Dobra stran predalnikov je ta, da jih lahko brez slabe vesti kombiniramo z različnimi stili, barvami, teksturami. Notranji oblikovalci radi izkoriščajo še eno dobro lastnost te vrste pohištva: enostavno jo lahko prestavljamo iz enega prostora v drugega.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja