Kontrola dostopa je v večjih podjetjih nujna

kontrola dostopa

Se je tudi vam kdaj že zgodil vlom ali pa nepovabljen obisk sredi delovnega dne v pisarni, ali pa ste podobne zgodbe slišali od koga drugega? Zavedati se morate, da v malo večjih podjetjih ne more vsak zaposleni poznati vseh strank, ki pridejo v pisarno na sestanek. Tako se lahko nepovabljena oseba čisto brez težav pritihotapi v pisarne, pobere praviloma stvari iz denarnic in se lepo pobere iz prostorov. Stvar ni nič kaj prijetna, da pa boste dobili ne vem kakšno odškodnino, pa tudi bolje da pozabite. Zato je najbolje, da se uredi v podjetju kontrola dostopa kot ga pri nas nudi najbolj znano podjetje Špica. Na ta način se lahko namreč brez večjih problemov zavarujete pred nepovabljenimi obiskovalci.

Kako deluje ta kontrola dostopa?

Deluje čisto enostavno, in sicer dobi vsak zaposleni svojo kartico, s katero lahko vstopi v podjetje, saj se le s približanjem te kartice odprejo vrata. Tisti, ki kartice nima, seveda v podjetje ne more, razen s pomočjo tistega zaposlenega, ki ga je na sestanek povabil. Dejansko pa ima ta kontrola dostopa še eno prednost, in sicer se stranka ne more kar pojaviti pred na vratih pisarne, ampak vas mora najprej poklicati, da je pred vrati, torej imate še kakšno minuto več, da se pripravite na sestanek, da morebiti obvestite tudi sodelavce in v vmesnem času pripravijo vse za sestanek, če ste se sami vrnili komaj v pisarno ali pa ste v hudi časovni stiski. Če se vam zdi ta prednost nepomembna, jo zagotovo kdo od vaših bližnjih razume, če se je v taki situaciji že znašel, saj zna biti precej nerodno, če pozabite na sestanek, pa se stranka samo pojavi na vratih. Kontrola dostopa ima tako veliko večjo vrednost, kot je sprva videti.

Kako se kontrola dostopa namesti?

Dejansko je najbolje, da se ne ukvarjate s tem sistemom sami, temveč pokličete že prej omenjeno podjetje Špica, saj je njim kontrola dostopa stvar, s katero se srečujejo vsak dan in vam bodo znali tudi svetovati, kakšna in katera kontrola dostopa je za vas smiselna.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja