Kratke zgodbe za otroke, ki povezujejo generacije

kratke zgodbe za otroke

Verjetno ni otroka, ki se ne bi veselil večera in časa, ko se svet prelevi v pravljico. Poslušanje pravljic bistveno vpliva na razvoj otrokove osebnosti, njegov kognitivni razvoj in sposobnost učenja kasneje v življenju. Če se vam v obilici tehnoloških naprav zdi branje knjig odveč, spoznajte Lahkonočnice, slovenske kratke zgodbe za otroke, ki na avtentičen način povezujejo različne generacije pisateljev, ilustratorjev, pripovedovalcev in poslušalcev. Njigova posebnost je ta, da jim lahko na https://www.lahkonocnice.si/kategorije/vse-pravljice  prisluhnete kadarkoli ali kjerkoli – doma, v avtu, na počitnicah … Ker poslušanje pravljic več ni samo poslušanje zgodbe. Je vstop v popolnoma nov svet domišljije in izkušnja, ki bo otroka spremljala za vedno.

 

Zakaj je branje pravljic pomembno?

kratke zgodbe za otroke Branje pravljic je veliko več kot samo poslušanje zgodbic. Čas, ko otrok posluša pravljice, si bo zapomnil za vse življenje. Kratke zgodbe za otroke razvijajo domišljijo in vzbujajo predstave o namišljenem svetu. Ker je v pravljicah vse mogoče, spodbujajo kreativnost in iznajdljivost. Z branjem in poslušanjem se otrok uči novih besed, širi svoj besedni zaklad ter izboljšuje spretnosti izražanja misli in idej. Poučne kratke zgodbe za otroke omogočajo širjenje obzorij z novimi spoznanji, spoznavanje čustev in soočanje z njimi ter razumevanje drugačnosti in razmišljanje izven okvirjev. Z branjem otrok razvije dobro samopodobo in samozavest. Po drugi strani pa branje sprošča, zato ni naključje, da jih starši pripovedujejo otrokom ravno pred spanjem.

 

Kratke zgodbe za otroke, iz katerih se lahko učijo tudi odrasli

Lahkonočnice prebirajo najtoplejši glasovi daleč naokoli. Zabavne in poučne kratke zgodbe za otroke pripovedujejo glasovi babic in dedkov iz domov za starostnike, znani igralci in nekateri znani glasovi iz vašega otroštva. Pravljice niso samo pravljice, temveč povezujejo generacije – starostnikom dajejo priložnost, da se ponovno počutijo koristne, med otroke pa širijo znanje in toplino pripovedovanja.

kratke zgodbe za otroke

Prisluhite pravljicam o čustvih, ki bodo pomagale prepoznati, poimenovati in reševati čustvene izzive. Prisluhnite pravljicam o odnosih, ki govorijo o sklepanju, oblikovanju in vzdrževanju odnosov z ljudmi okrog nas. Učite se iz pravljic, ki učijo strpnosti do vsega drugačnega ali pa vašemu malčku pomagajte z logopedskimi pravljicami, v katerih je polno r-jev, šumnikov in drugih težkih besed.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja