Laminat je zelo priljubljena talna obloga

Če v tem času gradite ali prenavljate svoje bivalne površine, ste se gotovo srečali tudi z vprašanjem katero talno oblogo položiti v dnevni sobi. Prav gotovo ste pomisli tudi na laminat, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih in hkrati najbolj vzdržljivih oblika notranjih talnih oblog pri nas.

Laminat je cenejši od parketa, vendar stanovanju prav tako da naravni videz in s tem občutek udobja. Prav zato je tako zelo popularen, saj je njegovo razmerje med ceno in kakovostjo precej ugodno. V primerjavi s parketom je laminat ne le cenejši, temveč tudi bolj odporen na udarce in druge vrste poškodb, hkrati pa je tudi preprostejši za polaganje.

Kakšne prednosti še ima laminat?

Ena izmed dodatnih prednosti, ki jih še ponuja laminat je, da ga je mogoče položiti tudi na že obstoječo talno oblogo. Pod njega lahko položimo tudi debelo penasto folijo, debeline nekje med dva in tri milimetri, ki bo delovala kot odličen zvočni pa tudi toplotni izolator.

laminat hotenjka

Njegova prednost je tudi enostavno vzdrževanje in dokaj visoka stopnja higieničnosti. Namreč, zelo enostavno ga je čistiti, kar pomeni da lahko brez težav odstranimo vse mikrobe in zares poskrbimo za varno okolje tudi za naše najmlajše, ki se igrajo na tleh.

Na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri?

Če se odločimo za laminat, moramo biti pozorni na številne elemente. Eden izmed njih je njegova termična prevodnost, antistatičnost, ne-vsebovanost formaldehidov ter stopnjo gorljivosti. Glede posameznih klasifikacij raje vprašajmo strokovnjaka, saj vsak laminat ni primeren za vsako površino. Nekateri so bolj primerni za stanovanjske objekte, spet drugi za višje obremenitve v javnih prostorih. Pri izbiri pa je potrebno biti pozoren tudi na estetski vidik, da se bodo tla skladala z ostalim pohištvom. K sreči je izbira pri tej vesti talne obloge izjemno široka in boste gotovo naši tisto barvo oziroma vzorec, ki se bo zares prilegal.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja