Le pravilno narejene fasade za prihranke

fasade

Dejstvo, koliko prihrankov nudi nova in dobro izdelana fasada, je vsem poznano že precej let. Zadnjih nekaj desetletij vemo tudi točno v številkah, kolikšni so prihranki, če je fasada narejena in tudi kolikšne so izgube, če fasade niso narejene do zadnje stopnje. Žal pa se tega zadnjega dejstva zaveda mnogo premalo ljudi. Vedno večkrat žal lahko vidimo posledice, ki sledijo temu, da izdelava fasade ni bila pravilno izvedena. Začne se namreč delati plesen, pa vidijo se obrisi stiropor plošč, pa obrisi pritrdilcev stiropor plošč, potem tudi prihranki niso tolikšni, kot bi jih človek pričakoval, kar je jasno vidno v res velikih nihanjih temperature, kar se pokaže v poletnih in zimskih mesecih. Zato se nujno zavedajte dejstva, da četudi se odločite za izdelavo fasade, ni avtomatsko za pričakovati, da bo vse ok po novem.

Izdelavo raje prepustite strokovnjakom

Če ne veste čisto točno, kako se lotiti izdelave fasade, potem se tega raje ne lotite sami. Že res, da boste privarčevali kar nekaj denarja, ki ga ne bo treba odšteti delavcem, če imate sami dovolj volje in časa. Ampak, ali ni bolj pomembno dejstvo, da boste mnogo privarčevali in živeli v boljšem zraku? Že res, da lahko dobite kar nekaj uporabnih nasvetov pri prodajalcih. Ampak verjemite, vsega vam tudi ne morejo povedati, saj je za polaganje fasade zelo pomembno, pravzaprav daleč najbolj pomembno dejstvo, koliko vlage imate na stenah fasade. Lahko vam dajo samo splošne napotke, ampak kaj, ko je hudič vedno v podrobnostih in ravno zaradi teh podrobnosti prihaja do nezadovoljstva z novo fasado.

Izberite pravega strokovnjaka

To pa je žal področje, ki ga je skoraj da nemogoče obdelati v le enem članku. Ponudnikov je ogromno. Že res, da so se lahko lotili izvedbe fasade na številnih objektih in imajo zato veliko referenc, ampak še vedno to ne pomeni, da so dobri na tem področju. Še največ boste dejansko izvedeli glede kvalitete njihovega dela na ta način, da si boste objekte tudi ogledali in videli, kako izgledajo fasade, ki so jih naredili, po nekaj letih.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja