Lesene stopnice z drsnimi vrati

lesene stopnice

Ko stopate po lesenih stopnicah, se verjetno počutite veliko prijetneje, kot pa če bi, na primer, stopali po betonu ali po drugih vrstah materiala. Lahko trdimo, da so lesene stopnice pri nas še vedno ena od najbolj priljubljenih izbir med vsemi vrstami stopnic, ki nam jih v tem hipu ponuja trg.

A po drugi strani je izjemno pomembno, da so stopnice narejene iz najbolj kakovostnih oziroma primernih vrst lesa. S tem si zagotovimo tudi preprostejše vzdrževanje in ne nazadnje še daljšo življenjsko dobo.

Različne stopnice iz lesa

lesene stopniceKo se boste odločali za izdelavo lesenih stopnic, si boste morali najprej poiskati primernega strokovnjaka. Pri nas je kar nekaj izjemno uveljavljenih podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo pohištva in drugih elementov za dom in njegovo okolico. Podjetje lahko najdete tudi na spletu, kjer boste na v spletnih galerijah naleteli tudi na različne stopnice iz lesa.

Lesene stopnice so namreč lahko najrazličnejših oblik, na primer v obliki črke U. A po drugi strani se pri nas še vedno največ uporabnikov odloči kar za ravne stopnice. Nekatere med njimi vključujejo tudi notranja vrata, ki jih zapirajo. In ta so navadno drsna.

Izdelava, dostava in montaža stopnic

Lesene stopnice si naročimo po meri. Izbrano podjetje jih za vas praviloma naredi v dogovorjenem roku, potem pa je potrebna še njihova dostava ter montaža. Najbolje je, da se z izbranim izdelovalcem stopnic že na pričetku dogovorite še za dostavo in montažo.

Montaža stopnic lahko ne nazadnje vključuje še različne tehnike, na primer beljenje, barvanje, lakiranje stopnic. A najpomembneje je, da ste si izbrali dobrega proizvajalca, ki vam je naredil lesene stopnice iz najboljših materialov, na primer iz hrasta. Sicer pa vam bo dober proizvajalec že pred samim pričetkom kar sam svetoval, katere vrste lesa so še najprimernejše za izdelavo stopnic. Pri tem se ne ozirajte toliko na ceno; še zlasti pogled usmerite na kakovost.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja