Manj utrujenosti in boljše počutje

vitamin b5

Zagotovo ste že kdaj slišali za B kompleks, vendar, ali veste, kaj se skriva za njim? Gre za skupino vitaminov, ki so ključni za normalno delovanje telesa. Pomanjkanje se največkrat kaže v slabem počutju, potrtosti in depresiji, utrujenosti in izčrpanosti, povišanem holesterolu, razpokah na koži in ustnicah ipd. Čeprav vitamine te skupine vsakodnevno uživamo skozi prehrano, pa morajo na njegov vnos biti še posebej pozorni vegetarijanci, vegani in nosečnice. V kolikor uživamo določeno hrano, ki jih ne vsebuje ali živila močno toplotno obdelamo, je smiselno razmišljati o nadomeščanju vitaminov v obliki prehranskega dopolnila kot je B kompleks ponudnika Malinca https://www.malinca.si/b-kompleks.html.

prehranska dopolnila

Kaj je B kompleks in kaj ga sestavlja?

B kompleks je skupina osmih vitaminov iz te skupine, ki se medsebojno dopolnjujejo. To so tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kislina, piridoksin, biotin, kobalamin in folna kislina. Ti vitamini so nujni za presnovo ogljikovih hidratov v telesu, za normalno delovanje živčnega sistema, mišic in srca, telo ščitijo pred oksidativnim stresom in prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, spodbujajo pa tudi rast in izboljšujejo mentalne sposobnosti. Skratka, eden ključnih gradnikov za zdravje in dobro počutje. Njihova posebnost je ta, da telo njihovih presežkov ne shranjuje, temveč jih je potrebno vsakodnevno nadomeščati preko hrane ali prehranskih dodatkov.

vitamin B kompleks

Kako ga uživamo?

Večino vitaminov B najdemo v pestri in zdravi hrani, kot so polnovredne žitarice, pivski kvas, svinjina, jetra, tuna, krompir, oreščki, jajcih, stročnicah ipd. Včasih pa zaradi življenjskega stila ali individualnih potreb (starost, nosečnost, športne aktivnosti, pomanjkanje, bolezni …) naravni vir vitaminov ni zadosten, zato je B kompleks potrebno vnašati v telo s prehranskimi dodatki. Pri tem je pomembno, da izberete prehransko dopolnilo najvišje kakovosti, kot je na primer B kompleks z dodatkom naravnega vitamina C in z dodatkom alfalfa listov v prahu podjetja Malinca. Ta ne vsebuje dodanih sladkorjev, glutena in laktoze ter zagotavlja priporočene dnevne vrednosti – dve kapsuli na dan.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja