Mikrodermoabrazija: varno do mladostnega videza

diamantni piling

Mikrodermoabrazija ali diamantni piling je naravni in neoperativni kozmetični postopek, pri katerem z namenom regeneracije in revitalizacije luščimo zgornjo plast naše kože. S t. i. metodo pilinga brez stranskih učinkov natančno odstranimo odmrle celice vrhnje plasti kože, na tak način spodbudimo rast novih ter posledično razkrijemo bolj sijočo, mehkejšo in zdravo kožo. Mikrodermoabrazija je priporočljiva zlasti pri odstranjevanju različnih nepravilnosti na koži, kot so denimo posledice pretiranega izpostavljanja soncu, brazgotine, strije, povečane pore ali pigmentne spremembe, učinkovita pa je tudi pri zmanjševanju prvih znakov staranja. Diamantni piling izvajajo tudi v ljubljanskem salonu Rehamed.

 

rehamed

 

Kaj sploh je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija z odstranitvijo najvišje ležečih celic v povrhnjici pospeši rast novih celic v globljih plasteh povrhnjice ter stimulira dejavnost celičnih vlaken, ki proizvajajo kolagen in elastin, dveh osrednjih beljakovin v naših telesih, ki sta pomemben gradnik človekove kože, mišic, sklepnega hrustanca in vseh vezivnih tkiv in ključnega pomena, ko pride do mladostnega in zdravega videza naše kože. Mikrodermoabrazija je povsem neinvazivna in neboleča metoda, njeno trajanje kot intenzivnost pa sta prilagojeni tipu, področju in potrebam kože. V povprečju traja med tridesetimi minutami in eno uro. Dve do tri ure po terapiji je koža praviloma nekoliko pordela in občutljiva, nekaj dni po terapiji pa je priporočljivo tudi izogibanje soncu ter odsvetovano nanašanje ličil.

 

Diamantni piling v salonu Rehamed

diamantni piling

 

V salonu je mikrodermoabrazija na voljo samostojno ali v kombinaciji z drugimi dopolnilnimi tretmaji kože, izvajajo ga na obrazu, vratu in dekolteju kot tudi na preostalih delih telesa. Stranke v salonu lahko izbirajo med diamantnim pilingom in masko, le-tega dopolnijo z masažo in negovalno kremo ali pa vse omenjene posege nadgradijo z ampulo, vsebina katere je v kožo vtrta s pomočjo ultrazvočne masaže. Izvedena mikrodermoabrazija pred nadaljnjo nego je priporočljiva zato, ker aktivne substance v raznolikih negovalnih izdelkih kot so serumi, ampule, kreme in drugi kozmetični proizvodi po izvedenem pilingu na koži učinkujejo veliko bolje in intenzivno.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja