Muesli je idealen zajtrk za vse

zumesli

Vsi dobro vemo, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva. Zaradi vse večje hitrosti naših življenje pa je pomembno tudi, da ga lahko enostavno pripravimo in zaužijemo. Muesli je prav zaradi hitre priprave in visoke energijske vrednosti ter zdravih sestavin ena najbolj popularnih oblik zajtrka.

Na trgu se pojavljajo številni muesli izdelki med katerimi še posebej izstopa zMuesli, ki prinaša svežino in vedno nove okuse. Kupci lahko izbirajo med številnimi okusi čokolade, sadja ter raznoraznimi oreščki, kot so denimo suho praženi neslani arašidi, indijski oreščki, mandlji ter številni drugi. Med zares široko paleto okusov boste prav gotovo našli muesli tudi zase.

Iz česa je sestavljen muesli? zmuesli muesli

Morda niste vedeli, da je prvi muesli ustvaril švicarski nutricionist Maximilian Bircher-Benner pred več kot dvesto leti. Tradicionalno je muesli narejen in ovsenih kosmičev, vendar so se kmalu pojavile tudi druge oblike, saj ga je možno pripraviti iz domala katere koli žitarice. V zadnjem času so recimo pogosto uporabljajo prosa, amarant in celo kvinoja.

Pri sestavi lahko pustite domišljiji prosto pot in si sami izberete oreščke, semena in suho sadje, ki vam najbolj odgovarjajo. Najboljše pri tem je, da ni potrebno nobeno kuhanje ali pečenje. Strokovnjaki na področju nutricionistke vam bodo znali povedati, da se muesli nekoliko razlikuje od granole, saj je ta žvečljiv, medtem ko je granola hrustljava. Vendar pustimo podrobnosti.

Zakaj je zMuesli nekaj posebnega?

Kot rečeno je lahko izbirate med zares širokim naborom različnih sadežev in oreščkov, kar vam bo dalo občutek, da si lahko sestavite povsem svoj, personaliziran muesli. Vse sestavine so sveže in če se le da, pridelane lokalno. Na spletni strani si lahko sami napolnite košarico z želenimi sestavinami in doma uživate v sestavljanju vašega priljubljena obroka. Za tiste, ki se vam zjutraj še posebej mudi, pa je na voljo že pripravljen muesli v lončku, ki ga lahko pojeste na poti do šole ali službe.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja