Naj vam magnezij pomaga do boljše odpornosti

Magnezij

Okrepite svojo zbirko prehranskih dopolnil in ji dodajte element, ki bo prispeval k izboljšanemu delovanju vašega organizma in ublažil psihološke napore, s katerimi se dnevno srečuje vaše telo.

magnezij

Magnezij, ki se ga pridobiva iz morske trave, je 100 % naraven in primeren tudi za tiste, ki trpite za laktozno intoleranco ali celiakijo, več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.malinca.si/magnezij-iz-ekoloske-pridelave.html. Ste vedeli, da se magnezij v naravi nikoli ne pojavlja v obliki čiste kovine, ampak se veže na ostale zmesi, kot so aminokisline? Nahaja se v nukleusu rastlinske celice, saj gradi klorofil. Opravlja pomembno vlogo pri deljenju in nastajanju novih celic in uravnava ravnotežje elektrolitov ter hormonov.

 

Magnezij lahko pridobivamo iz zelenih alg

Mineralno učinkovino pridobivamo iz posebne vrste morske trave, poznane tudi pod imenom Ulva lactuca. Na prvi pogled spominja na solato, z njo se prehranjuje tudi veliko morskih živalskih vrst. Magnezij v vsaki celici rastline najdemo v družbi železa in kalcija. Brez njega fotosinteza ne bi bila mogoča, saj nase veže proteinske celice in tako sodeluje pri pridobivanju energije. Za bolj priročno uživanje jih na policah najdemo v obliki kapsul ali kapljic, v azijskih kulturah so priljubljena sestavina juh miso. Največja slabost zelenih alg je, da so izredno občutljive in dovzetne na vezavo snovi iz okolja. Če jih ne pridobivamo na ekološki način, lahko zato vsebujejo škodljive težke kovine.

 

Kakšen je priporočen vnos učinkovine?

 

V telesu se magnezij nahaja v kosteh, mišicah in ostalih mehkih tkivih. Priporočen dnevni vnos tega minerala se razlikuje glede na spol, težo, starost, pridružene bolezni, fizično aktivnost, zdravila, količino izpostavljenega stresa … Dnevno naj bi ga v obliki hrane zaužili največ 375 mg. To vrednost je težko preseči, zato so zastrupitve redke.

Magnezij

Med športniki je magnezij priljubljen zaradi pomirjujočih učinkov na zakrčene in vnete mišice, saj jih oskrbuje z elektroliti in pospešuje sintezo aminokislin.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja