Nakup nepremičnine na dražbi

javna dražba

S pomočjo dražbe je moč kupiti marsikaj. Tako velike, kakor tudi manjše stvari, dragocenosti, starine, ipd. In najbolj zanimive so običajno najbolj prav nepremičnine.

Zakaj so nepremičnine tako zanimive za dražbe?

Pravzaprav ne gre toliko za dejstvo, da so nepremičnine vedno na ceni in nam lahko prinesejo pravo malo bogastvo. Kajti na dražbi se znajdejo tudi druge stvari, ki nimajo opraviti z nepremičninami. Nepremičnin pa je toliko, ker običajno dolžniki imajo te in za poplačilo dolgov žal ostanejo brez njih ter se te tako znajdejo na dražbi. Kar je sicer za nekoga prednost, je za drugega izguba. Pa vendar, tako pač je in je to način dražb.

Zakaj so nepremičnine zanimive kupcem, pa je seveda jasno. Ne glede na to, ali smo nekdo, ki se ukvarja z nakupovanjem in prodajo nepremičnin ali pa jih zgolj kupujemo za lastne potrebe, so nam zanimive predvsem dražbe, zaradi nizkih izklicnih cen nepremičnin, ki sicer bodo zagotovo še rastle, pa vseeno menimo, da imamo več možnosti za manj denarja na sami dražbi.

Do lastništva nepremičnine na dražbi

Ko smo končno našli nepremičnino, katero bi z veseljem lastili, najprej izpolnimo vse pogoje udeležbe za dražbo in vplačamo varščino pravi čas. Šele potem se odločimo seveda za ogled nepremičnine in preverimo v kakšen stanju je ta (to lahko storimo tudi še pred vplačilom varščine). Če nam je še vedno zanimiva in če sedaj vsaj približno znamo oceniti, koliko bi zanjo plačali, je torej edino prav, da se dražbe udeležimo.  Po končani dražbi pa bo jasno kdo bo nov zadovoljen lastnik. Torej, zelo enostavno, hitro in relativno ugodno do nepremičnine. Čeravno se sliši mogoče nemogoče, pa vendar je zelo res in je že na isti način ogromno ljudi pridobilo lastništvo nad nepremičnino prav s pomočjo dražbe. Izkoristiti možnost pomeni narediti nekaj in tudi upati na to.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja