Naravni deodoranti ne vsebujejo aluminija

naravni deodorant

Alum je mineralna sol, ki jo vsebujejo naravni deodoranti, ki jih lahko kupite na spletni strani https://www.hisa-zdravja.si/kozmetika-in-nega/naravni-deodoranti/. Danes postaja vse bolj priljubljen kot alternativa običajnim sredstvom proti potenju. Molekule aluma se lahko vežejo z znojem in bakterijami, kar pomaga preprečevati neprijetne vonjave. Naravni deodoranti so učinkoviti tudi pri vpijanju vlage, kar lahko pripomore k temu, da se boste ves dan počutili suho in udobno. Pri uporabi je treba upoštevati dve stvari. Prvič, pomembno je, da jih nanesete na čisto in suho kožo. Drugič, morda jih boste morali čez dan večkrat ponovno nanesti, zlasti če se močno znojite.

naravni deodorant ne vsebuje aluminijum

Naravni deodoranti imajo številne prednosti

Izdelani so iz sestavin, ki so nežne do kože in ne povzročajo draženja. Pogosto vsebujejo tudi sestavine, ki so koristne za kožo, kot sta pomirjujoča aloe vera ali negovalno kokosovo olje. Še ena prednost je, da običajno ne vsebujejo aluminija, ki je pogosta sestavina običajnih sredstev proti potenju. Aluminij je povezan z zdravstvenimi težavami, zato se mu je dobro izogibati. Navadno so okolju prijaznejši, saj so tudi pogosto na voljo v embalaži, ki jo je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati in ne vsebujejo škodljivih kemikalij, ki lahko onesnažujejo okolje. Na splošno so bolj zdrava in trajnostna izbira. So nežni do kože, blagodejni za kožo in boljši za okolje. Izberite jih za bolj zdrav in trajnosten življenjski slog.

nevarnost deodoranta za okolje

Nevarnost aluminijevega klorohidrata in aluminijevega cirkonija

Aluminijev klorohidrat in aluminijev cirkonij, ki pa ju naravni deodoranti ne vsebujejo, sta pogosti sestavini izdelkov proti znojenju. Ti snovi delujeta tako, da začasno zamašita pore v koži, kar preprečuje znojenje. Čeprav aluminijev klorohidrat in aluminijev cirkonij veljata za varna za večino ljudi, so z njuno uporabo povezana nekatera potencialna tveganja. Ti snovi lahko na primer včasih povzročita draženje kože. Obstajajo dokazi, da sta aluminijev klorohidrat in aluminijev cirkonij lahko povezana z razvojem raka dojk. Številne študije so pokazale, da se ti kovini lahko kopičita v dojkah in motita normalno delovanje hormonov, kar naj bi imelo vlogo pri razvoju te bolezni. Čeprav je za potrditev teh ugotovitev potrebnih še več raziskav, je pomembno, da se zavedamo morebitnih tveganj.

aluminijev klorohidrat

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja