polet z balonom

Avantura, ki vam bo zagotovo ostala v spominu, je polet z balonom. Balonarstvo je obrt, ki je polna adrenalina, čudovitih razgledov, svežega zraka in neverjetne izkušnje. Ste imeli zmeraj željo poleteti v nebo v košari ob spremstvu tišine in v objemu oblakov?

Čudovito doživetje lahko podarimo sebi ali ljubljenim osebam in jmojeim tako omogočimo izkušnjo, ki jim bo zagotovo ostala v spominu še zelo dolgo časa po avanturi, če že ne celo življenje. Polet z balonom blagodejno vpliva na stres, je osvežujoče ter poživljajoče.

kako polet z balonom poteka1

Kako polet z balonom poteka?

Polet se rezervira na določenem mestu, kjer se tudi zberemo. Tam pilot razgrne svoj balon, ga napolni in avantura se lahko začne. Območje, ki si ga želimo ogledati, se vnaprej določi, da lahko pilot predvidi tudi mesto, od kod bomo leteli, glede na smer vetra in vremena.

Zahteve za polet z balonom so vnaprej določene in se jih je treba držati, da lahko vse poteka brez težav in varno. Priporočamo vam športna oblačila ter obutev, pokrivalo in sončna očala. Balonarski izlet se 1-2 dni pred naročenim lahko potrdi ali prestavi, kar je odvisno od vremena. Trajanje leta je dobrih 60 minut, celoten dogodek pa traja od 3-5 ur.

Zanimivost: sondažo vetra se meri s helijevim balončkom, preko katerega nato pade odločitev, kje bo polet potekal, da vas bo veter popeljal čez naravo, ki si jo želite ogledati.
Destinacije so prilagojene vam, se pa gibljejo od Štajerske do Prekmurja, kjer lahko vidite številne naravne lepote iz ptičje perspektive in v objemu oblakov.

kako polet z balonom poteka

Zaključek

Polet z balonom se zaključi ob prijetni družbi, kjer se poveselimo ob tradicionalnem balonarskem krstu ter kozarcu penine ali soka. Če bi vas zanimala dodatna vprašanja glede balonarstva, poletih, terminih ali cenah, se lahko po koncu leta obrnete na svojega pilota, ki vam bo z veseljem podal več informacij.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja