Neprijetna bolezen naših zob

paradontoza

Če so naši zobje povsem zdravi in tudi lepi na pogled, potem je tudi naše življenje veliko bolj kakovostno. Na žalost pa ima kar veliko ljudi z njimi precejšnje težave. Do njih lahko prihaja zaradi najštevilčnejših dejavnikov. V prvi vrsti je zato kriva nehigiena ali pa celo genska zasnova, na katero včasih ne moremo prav veliko vplivati.

Tako poznamo kar nekaj bolezni, ki so povezane z zobmi. Med njimi je zelo pogosta paradontoza, ki pa ni tako redka, kot bi sprva mislil marsikdo izmed nas.

Tiha in resna bolezen zob

Paradontoza je med ljudmi poznana kot tiha in zelo resna bolezen. Zanjo je značilno, da lahko zelo ogrozi naše zobe in tudi naše zdravje na sploh. Najpogosteje pa se z njo okužijo osebe po 40. letu starosti. Povzročajo jo bakterije, ki uničujejo obzobno kost in vstopajo v krvni obtok.

Če ne poskrbimo za primerno zdravljenje paradontoze, se naši zobje pričnejo majati, prav tako lahko pričnejo tudi izpadati. Obenem nas spremlja tudi zelo slab zadah, v čeljusti lahko izgubimo kost, poveča pa se tudi tveganje za nastanek sladkorne bolezni, tveganje srčnega infarkta, tveganje možganske kapi in še česa, kar vpliva na naše nadaljnje življenje.

Stopnje paradontoze

Paradontoza se lahko pojavlja v več stopnjah. Te so gingivitis, paradontitis in napredovani paradontitis. Ko se soočamo s prvimi znaki paradontoze, je potrebno nemudoma primerno ukrepati. To lahko najbolje naredimo tako, da si poiščemo primernega zobozdravnika, ki bo v zelo kratkem času začel s kakovostnim zdravljenjem.

Kakovostno zdravljenje paradontoze spremljajo številni koraki. Med njimi so pregled prisotnosti paradontoze, ugotavljanje vzrokov zanjo, izvajanje posebnih meritev, odstranjevanje vzrokov zanjo, odstranjevanje zobnega kamna pod in nad dlesnijo, luščenje in glajenje korenin, kontrolni pregled paradontoze, pouk o ustni higieni ter podobno.

Cena zdravljenja odvisna od prizadetosti dlesni

Če imamo občutek, da je tudi nas prizadela paradontoza, si želimo hitro poiskati zobozdravnika, ki nam bo lahko pomagal na najboljši in tudi na najhitrejši možni način. Preden pa se odločimo za zdravljenje, bomo vsekakor preverili tudi ceno. To lahko naredimo tudi s pomočjo spletnega brskalnika. Kaj hitro bomo lahko ugotovili, da je cena za tovrstno zdravljenje v veliki meri odvisna od prizadetosti naših dlesni.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja