drazbe123

Neuspehe težje prenašamo, medtem ko se zmagam veselimo. Se pa seveda zavedamo, da ne moremo nenehno zmagovati in da je včasih zmaga namenjena nekomu drugemu. Kar je seveda smiselno in je življenje takšno, da nam prinaša zmage in neuspehe. Nekateri so odvisni od nas, spet drugi pa nimajo z nami prav nič opraviti. Kakorkoli, ko je recimo javna dražba neuspešna, ne bomo zadovoljni, pa vendar to ne pomeni konca sveta in so pred nami še druge odprte javne dražbe.

Kdaj je javna dražba neuspešna?

Kdaj lahko rečemo, da je javna dražba bila neuspešna? Ko nismo kupili predmeta, seveda. Na dražbo smo se odpravili z namenom nakupa, da bi kupili nekaj po možnosti po izklicni ceni ali pa vsaj po nižji kot bi sicer lahko. Mogoče pa je na dražbi bil predmet, katerega sicer ne moremo ali pa bi težje dobili kje drugje in smo želeli ga kupiti s pomočjo dražbe. Pa se nam žal ni izšlo. Nič za to, če verjamemo v pregovor, da dobimo tisto, kar nam je namenjeno bomo to tudi lažje sprejeli. Sicer pa se lahko veselimo morebitnih zmag v prihodnje.

Neuspešna javna dražba

Tokrat je za nas mogoče javna dražba bila neuspešna. Zmagal je nekdo, ki je enostavno lahko za predmet ponudil več. Mogoče pa enostavno nismo prepričani, da je predmet toliko vreden, da bi zanj odšteli več kot ste si v začetku zastavili. Nič za to. Pravijo, da je vse za nekaj dobro. Ali so neuspehi tudi? Seveda. Sami po sebi ne bi smeli vplivati na naše nezadovoljstvo. Povsem normalno je seveda, da nismo veseli in najbolj zadovoljni, pa vendar, mogoče pa se vse obrne v naš prid. Recimo, da smo prihodnjič prav mi tisti, ki bomo predmet kupili po še boljši ceni kot bi ga na neuspešni dražbi. Res je, v tem življenju in s pomočjo dražbe, je možno skoraj vse.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja