Odlični nasveti za krepitev imunskega sistema

donat

Krepitev imunskega sistema je še posebej zaželena tik pred zimo. Pomlad boste tako lahko dočakali povsem brez bolezni. Na sploh pa velja, da je v hladnejšem delu leta precej težko preživeti brez gripe, prehlada ali podobnih nadlog. Vsi okoli nas namreč nenehno kašljajo, kihajo, posledično se je težko izogniti okužbi. Kljub vsemu pa obstaja kar nekaj dobro preizkušenih metod oziroma načinov, s katerimi imamo precej možnosti, da tudi v tem delu leta ostanemo povsem zdravi.

Dobro je, da imate v svoji torbici ali nekje drugje pri roki vedno shranjene razkuževalne robčke. Te morate dosledno uporabljati, še zlasti pa tedaj, kadar se nahajate na javnih prostorih. Če se vam zdi, da boste zboleli, pričnite uživati več naravnega vitamina C, v tem primeru je za krepitev imunskega sistema izjemno dobrodošel tudi cinkov kompleks. Ne smete pozabiti veliko piti. Pri roki imejte vedno pripravljene kakovostne zeliščne čaje. Ti vas ne bodo samo učinkovito hidrirali, temveč bodo na vas imeli še druge zelo koristne učinke.

Uživanje vitaminov odlično vpliva na krepitev imunskega sistema

Vaša prva obrambna linija je zagotovo prav imunski sistem, zato je še toliko pomembneje, da je vedno povsem dobro okrepljen. Da lahko takšen sistem sploh dobro deluje, potrebujete prav posebno vrsto hranil. Med najpomembnejša sodijo vitamini, predvsem vitamin C, vitamini skupine B, vitamin D, vitamin A, selen in cink.

vitamini

Za optimalno krepitev imunskega sistema so v veliki meri odgovorni tudi probiotiki. Ker jih v hrani praviloma ni dovolj, se v hladnejšem času leta zato zelo priporoča dodajanje bakterijskih kultur, in sicer v obliki dodatka.

Najprej je treba dobro okrepiti tudi črevesje

črevesje

A če želite na najboljši možni način poskrbeti za svoj imunski sistem in s tem preprečiti gripe, angine, prehlade in druge nevšečnosti, morate najprej okrepiti svoje črevesje. V veliko pomoč so vam lahko ravno probiotiki, ker igrajo ključno vlogo pri krepitvi zdravja in imunskega sistema. Uživanje kakovostnih prehranskih dopolnil je zato izjemno dobrodošlo, če v tem času ne želite zboleti.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja