Odvetnik za dedno pravo predlaga posamezno vrsto oporoke

odvetnik za dedno pravo

O oporoki bo odvetnik za dedno pravo povedal, da obstaja več vrst oporok, med katerimi zakon ne razlikuje, dokler je izpolnjen naslednji pogoj: Imeti mora vse, kar od njih zahteva zakon o dedovanju. Odvetnik za dedno pravo Petek npr. bo tako posameznika seznanil s tem, kakšne oblike oporok pozna slovensko dedno pravo. Posameznik, ki se glede oporoke obrne na odvetnika, bo tako obveščen o vseh oblikah oporoke, tako da se bo lahko najbolje odločil, katera oblika oporoke je najprimernejša zanj. Tako je odvetnik za dedno pravo na voljo za pomoč posameznikom, ki se odločijo za sestavo oporoke. Več o tem, si lahko preberete tukaj.

Odvetnik za dedno pravo tudi zaščiti udeležence

Dober odvetnik za dedno pravo ni v pomoč le posameznikom, ki želijo imeti oporoko, temveč tudi dedičem, ki ne vedo, kakšne so njihove pravice in obveznosti v zvezi z dedovanjem. Odvetnik za dedno pravo Petek bo poučil stranke, da dedno pravo zaščiti poleg posameznika, ki je zapustil določeno premoženje, še dediča ali dediče, ki po zakonu naj ne bi bili oškodovani. Dediči naj bi po dedovanju imeli življenje, podobno temu, ki so ga živeli, preden je posameznik, ki zapušča premoženje, umrl. Glede na to, da se zgodi, da določeni posamezniki zapustijo celotno premoženje le enemu otroku, imeli pa so jih več, zakon določa tako imenovane nujne dediče.

Odvetnik za dedno pravo pomaga tudi zapustnikom

Če se je zgodilo prav to, da je bilo celotno premoženje zapuščeno le enemu od otrok, lahko preostali otroci preminulega posameznika izpodbijajo oporoko prav s pomočjo odvetnikom za dedno pravo. Zakon tako ščiti in rešuje tovrstne težave in omogoča vsem dedičem, da dobijo nek delež zapuščine. Odvetnik bo dedičem povedal, da se je zapuščini mogoče odpovedati, in sicer tako, da dedič poda izjavo, da se odpoveduje svojemu deležu dediščine. Mogoče je, da se določene osebe odpovedo svojemu deležu v prid nekoga drugega. Posameznik, ki želi določenim posameznikom zapustiti svoje premoženje, pa lahko vse deleže in dediče določi že za čas svojega življenja. To lahko stori s posebno pogodbo in na tak način že vnaprej razreši morebitne spore.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja