Ovseni kosmiči za zajtrk so najboljši začetek dneva

ovseni kosmiči za zajtrk

Ničkolikokrat lahko slišimo, kako so ljudje ves čas utrujeni, nimajo energije, so prehlajeni, jih čisto vsak virus ujame in takoj zbolijo, so zato posledično pod stresom, slabo spijo in še in še bi lahko naštevali, ampak saj veste kako to gre. Ko vse te ljudi vprašamo, ali imajo zdrav zajtrk, pa večina odgovori, da zajtrka nimajo ali pa da pojejo kakšen kos kruha in suhe salame ter kavo in že hitijo v službo. Praktično nihče od njih pa ne pomisli na zdrav zajtrk, saj naj bi vzel preveč časa. Pa res ovseni kosmiči za zajtrk vzamejo toliko časa, da jih je nemogoče pripraviti? Dejansko ne. samo mleko ali pa jogurt je treba ogreti, stresemo ovsene kosmiče in že imamo pripravljen zajtrk, cel dan smo polni energije in kar na enkrat veliko naredimo tudi za imunski sistem ter prebavo.

Sploh veste, kaj ovseni kosmiči vsebujejo?

Ker so ovseni kosmiči tako zelo zdravi, jih uvrščajo med super živila, si lahko mislite to, pa čeprav so tako poceni in tako enostavni za pripravo? Torej nikakor ne moremo posplošeno reči, da je vso zdravo prehrano težko pripraviti in da si je ne morete privoščiti zjutraj, ker vam več pomeni pet minut spanja kot pa zdrav začetek dneva. Če bodo ovseni kosmiči nekaj časa na vašem jutranjem jedilniku, boste videli, kako se bo vaše počutje in razpoloženje popravilo. V stresu ne boste več zaradi boljšega počutja, posledično boste imeli več energije in tudi vaše zdravstveno stanje se bo zelo izboljšalo. Torej s tako preprosto jutranjo rutino kot so ovseni kosmiči za zajtrk boste izboljšali ogromno.

Popestrite ovsene kosmiče

Če bodo ovseni kosmiči nekaj časa na vašem jutranjem jedilniku, se jih boste zagotovo prej ali slej naveličali. Zato raje dodajte kosmičem enkrat laneno seme, drugič granole, tretjič brusnice, pa chia semena in ostala vam dobra super živila in tako boste z zajtrkom poskrbeli za različne organe v telesu in si zagotovili fit organizem.

Priporočene vsebine