Pametni dan za mirno dušo in nič sivih las

pametni dom

V želji po varnosti ali nasploh brezskrbnosti glede stanovanja ali hiše, ko ste v njej ali ne, se vedno več ljudi odloča za avtomatizacijo doma. Najprej si omislijo vse potrebne naprave in aplikacije, nato njihov dom postane pametni dom Smart Home. Tako se lahko odpravijo na počitnice, in to brez skrbi, da bi jim kdo iz doma odtujil lastnino. Ker se je lastnik s pomočjo posebnih tipal prepričal tudi, da so vsa okna dobro zaprta, ga ne bo skrbelo, da bo ves parket uničen zaradi dežja. Če ima pametni dom, ne bo visokih stroškov zamenjave parketa zaradi pozabljivosti, ki je posledica prevelikega števila obveznosti, s katerimi se soočajo vsi odrasli ljudje.

Pametni dom privarčuje denar in živce

Ponudnikov aplikacij in rešitev za pametni dom Smart Home je več, paziti je treba, da izberete pravega za svoj lasten pametni dom. Pomisliti je treba na to, kako poteka namestitev, ki mora biti čim preprostejša in intuitivna ter zagotovo ne dolgo trajajoča. Stroški, povezani z rešitvijo pametni dom, so zagotovo zanemarljivi v primerjavi s tem, kaj vse izgubite, če se te rešitve ne poslužite: izgubite kakovosten čas, ki bi ga med koncem tedna lahko preživeli v gorah ali na morju, izgubite spanec zaradi skrbi glede vloma, izgubite potrpljenje in živce, navsezadnje pa lahko kljub temu izgubite tudi doma spravljen denar ali nakit. Odločitve, da dom spremenite v pametni dom, zagotovo ne boste obžalovali.

Pametni dom za varen in lahkoten sen

V miren in globok spanec boste z lahkoto utonili, če bo na vas in vaš pametni dom pazila kamera tudi ponoči, ki bo ugotavljala in snemala kakšno nepredvidljivo in nezaželeno dogajanje. Slika se hrani v oblaku, zato vlomilec ne bo mogel dostopati do posnetka. Če ne želite, da vam pametni dom vzame zasebnost, ne skrbite. Kamero je mogoče nastaviti tako, da je neaktivna, ko boste želeli početi kaj takšnega, česar ne želite deliti z nikomer drugim. Ljudje, ki so starši najstniškim otrokom, bodo še posebej veseli tipal na oknih in vratih, ki jih bodo opozorila, ko se bodo njihovi najstniki želeli odtihotapiti na nočno zabavo, ne da bi pred tem prosili za dovoljenje.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja