Prodaja računalnikov iz prve roke

prodaja računalnikov

Ko kupujemo svoj prvi računalnik, pa tudi vse nadaljnje, smo po navadi zelo pozorni na razmerje med ceno in kvaliteto, saj želimo dobiti kar največ za malo denarja. Prodaja računalnikov večkrat poteka prek spletnih trgovin, včasih pa se nam izplača iti pogledati od ene tehnične trgovine do druge in narediti primerjavo ter povprašati strokovno osebje o karakteristikah naprav. Skoraj vedno torej pomislimo na nakup popolnoma novega računalnika v eni od generičnih trgovin z elektronskim napravami. Redkeje, če naprave ne bomo veliko uporabljali ali pa smo zelo na tesnem s financami, se osredotočamo na rabljene naprave, za katere ne vemo, kako so jih uporabljali.

Kaj pa prodaja računalnikov, ki so bili obnovljeni?

računalniki recositech

Ko se odločamo za nakup, moramo vedeti, da obstaja še ena alternativa, za katero ne ve veliko ljudi. To je prodaja računalnikov, večinoma poslovne linije, priznanih znamk, kot so Lenovo, HP, Acer, Dell, Asus in druge.

To so obnovljeni računalniki s kvaliteto popolnoma novih, a ceno rabljenih. Na kratko so to nove naprave, ki jih večja podjetja posrednikom prodajo po nizki ceni, ker so zaradi konkurenčnosti primorana zagotavljati vedno novejše in tehnološko modernejše produkte. Gre torej za nove naprave starejših linij, večinoma iz linije, namenjene poslovnim uporabnikom.

Prodaja računalnikov po nižjih cenah

Ena od prednosti tovrstnega nakupa je vsekakor znaten prihranek – cene računalnikov, za katere bi sicer odšteli od petsto do tisoč evrov, se v primeru nakupa obnovljenih gibljejo od dvesto do petsto evrov, kar pomeni kar petdesetodstotni prihranek.

Takšna prodaja računalnikov je tudi zelo zanesljiva, saj so naprave pregledane in testirane, nične so možnosti serijskih napak, ki so v večini obnovljenih naprav že ugotovljene. Prednost je prav tako velika izbira, saj se lahko kupi zgolj računalnik ali cel komplet, s tipkovnico, monitorjem in miško vred. Prodaja računalnikov je tako velik posel po celem svetu in v vsakem primeru je dobro poznati vse možnosti na trgu, da najdemo najbolj optimalno rešitev za svoje potrebe.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja