Prodajalec na dražbi

dražba

Pravijo, da ima vsaka stvar svojega kupca. In tako ima tudi vsaka prodajana stvar svojega prodajalca. Če nas zanima dražba, prodajalec običajno ni lastnik ampak je tretja oseba, ki zgolj vodi dražbo. Tako nam lahko ta poda točne informacije, ki so v okviru njegovih pristojnosti in se tičejo same dražbe.

Kdaj nam lahko pomaga prodajalec

Prodajalci so ljudje, ki želijo določen predmet prodati po najvišji ceni. Enako so tudi prodajalci na dražbah. Čeravno niso lastnik predmeta, je seveda v njihovem interesu, da se ta proda po višji ceni. Na kar pa nimajo nobenega vpliva kot prodajalci in so seveda tam, da dražba poteka nemoteno, v skladu s pravili in pričakovanji. In tudi za to, da so nam v pomoč, če so kakršnekoli nejasnosti. To pomeni, da če nas nekaj zanima pred samo dražbo in imamo občutek, da so podatki v razpisu pomanjkljivi, so navedeni kontaktni podatki, na katerih lahko dobimo prodajalca in nam bo ta znal najbolje odgovoriti. Samo s pomočjo prodajalca se lahko dražba zaključi primerno in po pravilih. Ta vodi in jo izpelje do samega konca ter tudi kasneje skrbi za druge stvari, po sami dražbi.

Ko izkoristimo pomoč prodajalca na dražbi

Če se torej porajajo dvomi, pojavijo vprašanja na katera nikakor drugače ne najdemo ustreznih odgovorov ali pa bi želeli te slišati od nekoga, ki nam zares lahko odgovori najbolj konkretno, je čas, da kontaktiramo prodajalca. Vsaka dražba ga ima. Lahko mu rečemo tudi organizator dražbe. Ta bo zagotovo najboljši naslov, da dražba postane jasna vsem morebitnim udeležencem.
Ne glede na to, kako izkušeni ali neizkušeni smo, se seveda lahko pojavijo razna vprašanja, katera so povezana z dražbo, ki nas zanima. In, da bo dražba uspešna ter po vseh pravilih, skrbi za to prodajalec ali organizator. Zato je tudi najbolje, da vsa vprašanja naslovimo direktno nanj in pričakujemo ustrezne odgovore.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja