Prtljažnik na strehi avtomobila

strešni kovčki

Strešni kovčki so zelo praktična rešitev za vse, ki radi potujete. Pa tudi za vse tiste, ki velikokrat prevažate večjo količino prtljage. Če je v avtu več potnikov, se ta namreč hitro nabere, zato prtljažnik postane premajhen. Tako imenovane krste ali celo truge za avto, kot jim zaradi podolgovate oblike tudi radi rečemo, so zasnovani kot dodaten prtljažnik vašega avtomobila.

Koliko prtljage boste lahko spravili vanje, je sicer odvisno od njihove velikosti oziroma prostornine. Pri tem pa se je treba zavedati, da streha vašega avta dovoljuje obremenitev le do določene teže in velikosti, na kar je treba misliti tudi pri izbiri.

Na kaj je treba paziti pri izbiri strešnega prtljažnika?

Dodaten shranjevalni prostor za prtljago pri avtu vedno pride prav! A kakšen strešni prtljažnik izbrati, da bi bili z njim res zadovoljni? Kakšni strešni kovčki so na razpolago na trgu in kateri model bi bil najbolj primeren za vas? Strešni kovčki so namreč na voljo v različnih izvedbah. Kateri model boste izbrali, je odvisno od vaših preferenc in potreb, pa tudi od tega, kakšen avto vozite.

Na izbiro so zelo raznoliki strešni kovčki, zato se je včasih kar težko odločiti, katerega med njimi izbrati in kateri bi vam najbolj ustrezal. Modeli se razlikujejo tako glede na velikost oziroma prostornino kot glede na način namestitve, seveda pa tudi glede na to, koliko boste odšteli zanje. Za lažje odločanje med njimi smo vam pripravili kratek seznam najpomembnejših lastnosti oziroma osnovnih kriterijev, ki jih je treba upoštevati pri nakupu. To so:

  • primernost za vaš avto,
  • enostavna montaža in demontaža,
  • dobra pričvrstitev na streho avtomobila,
  • dovolj velika prostornina,
  • možnost zaklepanja,
  • ustrezanje vsem varnostnim standardom.

Kakšni strešni kovčki so najboljši?

Obstaja več blagovnih znamk in različic strešnih prtljažnikov, zato je pred nakupom potreben premislek. Osnovi kriteriji, ki jih je treba upoštevati pri izbiri, so omenjeni že zgoraj, vsekakor pa je pomembna tudi kvaliteta. Strešni kovčki priznanih blagovnih znamk so vsekakor dobra izbira, saj se običajno bolje obnesejo od nepoznanih. Vedeti morate, da takšen strešni prtljažnik kupujete za več let, zato se vam splača kupiti kakovostnega, četudi boste zanj odšteli nekoliko več denarja.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja