Revolucionarne moške jeans hlače

jenas moške hlače

Verjetno ima vsak od nas določen kos garderobe iz jeansa. Naj bo to jakna, srajca, krilo ali morda najpriljubljenejše oblačilo iz jeansa: hlače. Še posebej priljubljene so moške jeans hlače, ki so pridobile na svoji priljubljenosti predvsem v 50-ih letih prejšnjega stoletja po zaslugi filmske industrije.

Filmi z Jamesom Deanom in Marlonom Brandom v glavnih vlogah, v katerih sta oba upodabljala takšne in drugačne upornike brez ali z razlogom, so povzročili rojstvo mlade uporniške generacije, najprej samo v ZDA, kasneje tudi drugje po svetu. Tako so jeans hlače za moške postale simbol najstniškega uporništva, ki se je s kasnejšimi generacijskimi boji in pojavom številnih subkultur samo še krepil in pridobival na svoji priljubljenosti.

Modne jeans hlače za moške, ženske in otroke

Danes nam modna industrija ponuja široko paleto razno raznih krojev, barv in slogov vseh možnih kosov oblačil. V pestri ponudbi spletnih trgovin lahko najdete ne le moške jeans hlače, ampak seveda tudi ženske in otroške. Na voljo imate v zadnjem desetletju zelo priljubljene skinny fit hlače s svojim povsem oprijetim krojem po celi dolžini noge.

men jeans

Lahko si izberete tiste malo krajše, z dolžino nad gležnji ali pa malo daljše. Tudi zaključek hlačnice je lahko različnih oblik, od zoženega, koničastega kroja, do ravnega ali rahlo razširjenega navzven. Običajno imajo moške jeans hlače pet žepov, nepogrešljivo zadrgo in gumb ter so izredno trpežne, a obenem tudi udobne.

Udobne in lahkotne moške jeans hlače, ki jih čas ne povozi

Jeans je izredno močan in trpežen material, ki je večinoma sestavljen iz bombaža. Prevladuje modra barva tkanine v vseh možnih odtenkih in barvnih kombinacijah na sprednji strani oziroma licu tkanine, medtem ko je hrbtni del tkanine v vidno svetlejšem ali belem odtenku. Zaradi takšnega posebnega načina tkanja je jeans zelo edinstven material.

Ena od njegovih najprivlačnejših značilnosti je ta, da ob obrabi ne izgubi, temveč še dodatno pridobi na svoji posebnosti, saj mu prav ta videz izpranosti in obrabljenosti daje tisti poseben čar in zato moške jeans hlače veljajo za sodobni kos oblačila v prav vsakem časovnem obdobju.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja