Silimarin pomaga tudi preprečiti raka

silimarin hiša zdravja

Vsak človek je že slišal za raka. Onkološki inštitutu Ljubljana redno dela raziskave in spremlja vse, kar je povezano z rakom. Po zadnjih ugotovitvah zboli za rakom približno trinajst tisoč Slovencev, od tega več moških. Rak grozi vedno več ljudem, v največji nevarnosti pa so še vedno starejši ljudje. Večino slovenskih prebivalcev predstavljajo starejši ljudje, prebivalstvo Slovenije se stara, zato je mogoče sklepati, da bo še več ljudi zbolelo za rakom. V Sloveniji ljudje najbolj pogosto zbolijo za rakom kože, prostate, pljuč, dojke, pa tudi za rakom jeter. Da bi se zmanjšala nevarnost raka, je treba živeti na čim bolj zdrav način, na primer uživati zdravilna prehranska dopolnila, kot je silimarin.

Silimarin proti boju z več vrstami raka

Prvi korak da se zmanjša nevarnost raka, je ta, da se oseba odpove temu, da na soncu preleži ure in ure. Oseba se mora odpovedati prekomernemu pitju alkoholnih pijač. Če oseba kadi, se je treba odpovedati kajenju. Izjemnega pomena za ohranjanje zdravja pa je zdrava prehrana. Določenih snovi pa telo ne more dobiti samo z zdravo prehrano. Pri tem lahko priskočijo na pomoč razna prehranska dopolnila, na primer silimarin. Ta se uporablja pri zdravljenju raka na jetrih. Ne le pri zdravljenu raka na jetrih, silimarin je priporočljiv za boj proti vsem vrstam raka. Raka je namreč več vrst, od katerih so ene hujše kot druge.

Silimarin pomaga razstrupiti telo

silimarin

Ker silimarin pomaga pri razstrupljanju telesa, je dobrodošlo prehransko dopolnilo. Razstrupljanje telesa pomeni, da se iz telesa odstranijo strupi, telesu škodljive snovi. Po raziskavah na osnovi rezultatov opravljenih kliničnih študij pa je ugotovljeno, da lahko silimarin pomaga zdraviti tudi poškodbe jeter, do katerih je prišlo zaradi zdravljenja raka na jetrih. Preučevanja te izjemno koristne rastline pa še niso zaključena. Strokovnjaki nadaljujejo s preučevanjem rastline silimarin v zvezi z levkemijo, izjemno nevarno obliko rakavega obolenja. Preučuje se, kako pegasti badelj učinkuje na telo, ki je prestalo kemoterapijo. Kemoterapija namreč poleg rakavih celic uničuje tudi celice, ki so zdrave in naredi veliko škode.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja