Skrivnostna korejska kozmetika z daljnega Vzhoda

korejska kozmetika

Ali ste vedeli, da Korejci resnično verjamejo v to, da je zdravje kože na prvem mestu? Zdrava koža za njih predstavlja zdrav um v zdravem duhu. Korejska kozmetika obstaja tako že 5000 let. Zapisi iz starodavne knjige, Dongui Bogam, pričajo o čudodelnih sestavinah, ki se uporabljajo tako v medicini kot domači rabi.

korejska kozmetikaPri tem je pomembno zavedanje o dejstvu, da korejska kozmetika  vsebuje sezonske rastline, kar smo pri nas v Evropi že precej zanemarili, a je tako pomembno za naše zdravje, kakor tudi za zdravje naše kože, ki je naš največji organ. Resnično je, da na to dejstvo vse prepogosto pozabimo.

Zakaj naj Evropejka izbere korejsko kozmetiko?

Korejska kozmetika Missha ponudnika npr., je zagotovo zelo drugačna od tiste, ki jo uporabljamo v Evropi. Že same sestavine prihajajo iz čisto drugega kontinenta in so vezane tudi na sezono. Korejska kozmetika tako ne vsebuje nobenih rastlin ali sestavin, ki ne bi bile avtohtone. Sestavine so dejansko zelo eksotične in inovativne. Korejska kozmetika vsebuje tudi sestavine, med katerimi bodo določene za vegane žal sporne, saj so med njimi tudi takšne, ki so živalskega izvora. Znano je, da se koža po določenem času navadi na določene sestavine in več ne odreagira s procesi regeneracije. Tako je še posebej pomembno, da imamo na razpolago več vrst kozmetike, da si lahko ustrezno pomagamo, še posebej takrat, ko je koža lahko zelo poškodovana in nagnjena h krvavitvam.

Kako uporabljati to eksotično kozmetiko?

Kozmetika, ki jo poznamo in ki jo ponavadi uporabljamo, ima v svojem načinu uporabo tri korake. To so čiščenje, toniranje in vlaženje. Morda je drugačna obravnava le pri koži okrog oči, še posebej, če je ta že močno prizadeta in predstavlja že zdravstveno tveganje. Korejska kozmetika Missha ponudnika npr., pa tako vključuje mnogo več korakov in obravnava vsak tip kože vsakega posameznika povsem individualno.

čiščenje kože

Tako je priporočljivo, da vsak posameznik dobro pozna svojo kožo. Kaj to pomeni? To pomeni, da pri obravnavi pove svojo starostno skupino (na primer 30 +), in ima vsaj osnovno zavedanje ali je njena/njegova koža pretežno suha, mastna ali mešana. Tu je potrebno tudi vedeti ali je koža nagnjena k nastajanju pigmentnih madežev, žilic in pokanju.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja