So probiotiki spet nova modna muha

probiotiki

Probiotiki so vedno večkrat na seznamu oglasov, vedno več različnih oglasov v tiskanih medijih lahko opazimo, vedno več strokovnih člankov na spletu in v revijah, v katerih se ukvarjajo z zdravstvenimi problem, je na temo probiotikov in vedno več se ljudje tudi pogovarjajo o njih. Sicer morda še tega niste opazili, saj za enkrat probiotiki še niso bili tolikokrat izpostavljeni in se ne govori toliko o njih kot o kakšnih vitaminih, ampak dejstvo pa je, da se bo o njih zagotovo še dosti govorilo. Dejansko probiotiki niso samo trenutna modna muha. Sicer se trenutno še vedno meša kar precej različne vrste probiotikov in zato ljudje začnejo najprej iskati, kateri so naravni probiotiki.

Naravni probiotiki niso dovolj

Zavedajte se, da so naravni probiotiki večinoma le v mlečnih izdelkih. Nekaj jih boste dobili tudi v sadju oz. zelenjavi, ampak ni pomembno samo to, da zaužijete probiotik, pomembno je tudi to, v kakšni količini je. Prav tako je pomembno za črevesje, da zaužijete čim več različnih bakterij, česar pa v naravnih probiotikih zagotovo ne boste dobili, saj se v mlečnih izdelkih, predvsem jogurtu nahaja le en sev, v ostalih živilih pa tudi ne prav veliko vrst in tudi ne v zadostni količini, potem pa je še vprašanje, koliko jih dejansko pride v črevesje, ker je želodčna kislina največji sovražnik probiotikov.

Probiotiki bolj pomembni kot se zavedamo

Žal smo še vedno ljudje čisto premalo osveščeni o pomenu, ki ga imajo probiotiki. Veliko preveč posegamo po vseh ostalih dodatkih za preprečevanje in lajšanje bolezni, namesto da bi enostavno užili probiotik. Probiotiki so pomembni tudi zaradi spremenjenega načina življenja in predvsem prehrane, prevelike količine stresa ter premalo počitka. Vsega tega včasih ni bilo toliko, zato tudi probiotiki še niso bili niti narejeni v taki obliki kot so danes, seveda pa ne smemo tudi mimo vseh spoznanj, ki so zdaj na novo za to področje.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja