Učinkoviti prezračevalni sistemi za hišo in za stanovanja

prezračevalni sistem

Prezračevalni sistemi Orca skrbijo na neprestani dovod svežega zraka, njegovo čiščenje in odvajanje iz prostorov. Ker gre za prezračevalni sistem z rekuperacijo, ta pri delovanju vrača energijo zraka nazaj v prostor, in to z do 90% izkoristkom. Pozabite lahko na plesen in zadihate s polnimi pljuči. S kakovostnim prezračevalnim sistemom bo življenje bolj prijetno in zdravo. Odločite se lahko za lokalni ali centralni prezračevalni sistem, karkoli je bolj primerno za vašo hišo ali stanovanje.

Najboljši način za boj proti stenski plesni

Vzrok za nastanek plesni je čezmerna stopnja vlage v prostoru in na stenah. Ta namreč zagotavlja dobre pogoje za nastanek in za razvoj plesni. Najboljši način, da se plesni znebimo, je dober prezračevalni sistem, saj z njim neprestano poteka izmenjava zraka, nižja pa je tudi vlaga v prostoru. Sčasoma se stene začnejo izsuševati, pogoji za plesen pa so vse slabši. S stalnim prezračevanjem bo razmnoževanje plesni počasnejše, večinoma pa celo popolnoma ustavljeno. Orca lahko nastanek zidne plesni povsem onemogoči.

Katere so še druge prednosti prezračevalnega sistema z rekuperacijo

Zmanjšano nastajanje plesni je zagotovo odlična prednost uporabe prezračevalnega sistema, a nikakor ne edina. S konstantnim prezračevanjem vseh prostorov v hiši oziroma stanovanju ni treba odpirati oken, posledično pa ni prepiha in nepotrebnih toplotnih izgub, ki se kažejo tudi v večjih stroških ogrevanja in hlajenja. Poraba električne energije bo zanemarljiva. Poleg tega svež zrak dobite, ne da bi v notranjost prišle žuželke ali cvetni prah, kar je veliko olajšanje za alergike. Manj je tudi hrupa iz okolice, tako da bo bivanje bolj udobno in sproščeno. Pospešeno je odvajanje zraka in vlage iz kuhinje in kopalnice, ki sta najbolj kritična prostora za slab zrak in nastanek plesni. Zmanjšana je količina CO2 in neprijetnih vonjav. Ne nazadnje pa je odlična informacija tudi to, da je prezračevalni sistem z rekuperacijo mogoče namestiti tako v novogradnje kot v obstoječe stavbe. Za decentraliziran prezračevalni sistem pri naknadni vgradnji potrebujete samo eno odprtino v steni in pa električno vtičnico.

Rekuperacija energije v dveh ciklih

Kako rekuperacija deluje v praksi? Prezračevalni sistem Orca deluje v reverzibilnem načinu, za kar sta potrebna dva cikla. V prvem ciklu se topel odvodni zrak izloči iz prostora skozi keramični hranilnik. Ta se segreje in navlaži, pri tem pa odda se tja do 90 % toplotne energije. Ko se čez nekaj časa hranilnik segreje, naš prezračevalni sistem preklopi na dovajanje zraka. V drugem ciklu Zunanji zrak, ki je mrzel in svež priteče skozi hranilnik in mu odvzame shranjeno vlago in toploto. To se dogaja, dokler ni dosežena sobna temperatura. Ohlajeni hranilnik sistem preklopi nazaj na odvajanje zraka. Preklop med odvajanjem in dovajanjem se ponovi na vsakih 70 sekund.

Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo po izsledkih raziskav porabi 30 % energije manj kot zračenje z odpiranjem oken. Prezračevalni sistem za hišo bo deloval dolga leta, investicija pa se vam povrne že v manj kot šestih. Če zaprosite še za subvencijo iz Eko sklada, dobite povrnjen delež naložbe in je nakup še ugodnejši. Vsi trendi narekujejo, da so prezračevalne naprave rešitev prihodnosti in dolgoročno najbolj ekonomična odločitev.

Lokalni prezračevalni sistem Orca Pico 50+

Naš lokalni prezračevalni sistem z inovativnim načinom delovanja poskrbi za prijeten pretok zraka. Ima visoko učinkovit izmenjevalec toplote, reverzibilen ventilator, G3 integrirani filter in daljinski upravljalnik. Deluje lahko v treh hitrostih in je primeren za stalno uporabo. Prezračevalna naprava se montira na steno in ima zaščito pred kondenzacijo. Pri nakupu enote lahko izbirate med več različnimi zunanjimi rešetkami. Pri prezračevalnih sistemih za stanovanja morajo biti naprave, vgrajene za dovajanje in odvajanje zraka, vgrajene v paru ter med seboj sinhronizirane. Le tako ste upravičeni do subvencije Eko sklada.

Centralni prezračevalni sistem Orca Maxi

Tudi Orca Maxi sistem je na zelo visoki ravni. Ima napredne filtre za različno velike delce (G4 in F7), ki učinkovito čistijo zrak in odstranijo nepotrebno vlago. Centralni prezračevalni sistem bomo za vas skrbno projektirali, da bodo toplotni izkoristki največji, prezračevanje pa optimalno. Celoten projekt sami načrtujemo in profesionalno izvedemo tudi vgradnjo. Z nami dobite inteligenten sistem z dolgo življenjsko dobo, ki stalno zagotavlja zdravo okolje. S preprečevanjem plesni bo objekt ohranil svojo vrednost, rekuperacija pa poskrbi za do 98 % izkoristek pri vračanju toplot. Naše prezračevalne naprave odlikuje tudi izredno diskretno (tiho) delovanje, vse vrste ventilatorjev so veliko bolj glasne. Upravljate jih lahko tudi prek zaslona na dotik, ki je zelo preprost za uporabo. Omogoča številne nastavitve, med drugim časovnik, vlažnost zraka, hitrost ventilatorjev in drugo. Za več informacij si lahko prelistate spletni katalog ali pa nas pokličete in z veseljem vam vse razložimo.

Naši proizvodi so narejeni v Sloveniji, uporabljamo pa najkakovostnejše komponente in Evrope in Japonske. So energijskega razreda A, kar pomeni visokoenergetsko varčnost. Poleg tega po vsej Sloveniji zagotavljamo tudi odziven, strokoven in hiter servis. Zaupajte nam tudi vi in se prepričajte o naši profesionalnosti na vseh ravneh prodaje.

 

 

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja