Ultrazvok dojk v boju proti raku

ultrazvok dojk

Vsi se zavedajo nevarnosti, ki jo predstavlja rak. Ob zgodnjem odkritju je možnost ozdravitve večja, pa vendar je strah pred njim vedno večja. Eden od razlogov je ta, da je izjemno razširjen. Priljubljeno postaja tudi testiranje, ki odkriva dedne bolezni. Takšne teste v povezavi z enim od najbolj razširjenih smrtno nevarnih pojavov izvajajo tudi v Sloveniji. Glede na hitrost razvoja je težko verjeti, da so šele pred nekaj desetletji pojav povezali z dednostjo. Če posameznik nima možnosti ugotoviti, ali je nosilec dednih mutacij, povezanih z rakom, a opaža spremembe, se lahko obrne na ambulanto Ultralab, ki nudi ultrazvok dojk. O zdravstveni ustanovi izveste več, če odprete spletno stran: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-dojk.

Ultrazvok dojk pod drobnogledom radiologa

Specialist radiologije je posebej izučen za opravljanje ultrazvočnega pregleda. Za izvedbo je potrebnega veliko znanja s področja medicine in tehnologije. Tudi vrhunski aparat ne koristi, če z njim ne upravlja strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami. Tega se dobro zavedajo v ambulanti Ultralab, zato ultrazvok dojk izvaja specialistka radiologije, prej zaposlena na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Izkušena zdravnica bo z ultrazvokom dojk našla nepravilnosti in potrdila ali ovrgla vaše sume. Na spletni strani institucije je navedeno, da ultrazvok dojk ne nadomešča mamografa. Slednji izraz označuje aparat za rentgensko slikanje morebitno obolelega predela. Mamografija je za zdaj najzanesljivejši in najnatančnejši način za ugotavljanje rakavosti prsi.

Ultrazvok dojk dopolni mamografijo

Rakave spremembe odkrije prej, vendar ni na voljo na voljo kot samoplačniška storitev. To je razlog, zakaj se ob sumu na neželene spremembe naročite na ultrazvok dojk. Ta je popolnoma neboleč in brez motečih stranskih učinkov. Zanj plačate, vendar si s tem zagotovite, da ste hitro na vrsti. Čakalna doba je namreč veliko krajša, kot če bi se naročili v bolnišnici. Tam se zaradi pomanjkanja osebja na preglede čaka po več mesecev. Prednosti samoplačniških institucij pa se ne končajo pri hitrem terminu. Druga prednost je ta, da vas zdravnik ne odpravi na hitro in se vam res posveti.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja