Uvajanje hrane in blw metoda

blw metoda

Vse mamice poznamo strah, ki se pojavi na začetku uvajanja goste hrane našemu dojenčku. Blw metoda, oziroma metoda baby led weaning je metoda, kjer z opazovanjem svojega otroka na najbolj naraven in optimalen način otroku postopoma predstavite gosto hrano. Pri uvajanju goste hrane se poraja marsikatera dilema, zato je predavateljica Urška za vas pripravila posebno spletno predavanje, ki odgovarja na mnoga vprašanja. Nanj se lahko naročite na https://veva.si/predavanja/uvajanje-hrane-baby-led-weaning/. Blw metoda vam bo s pomočjo tega predavanja bolj domača in z njeno pomočjo boste brez težav vašemu otroku predstavili vse pomembne prehranske skupine.

Kaj blw metoda sploh je?

Blw metoda je kratica v angleškem jeziku, ki pomeni odstavljanje na otrokovo pobudo. Ko je dojenček dovolj razvit, hranjenje z mlekom ni več dovolj. Dojenček je obenem tudi izredno radoveden in nosi v usta vse, česar se dotakne. Takrat je čas, da pred njega postavimo koške goste hrane, ki se jih lahko dotika, spoznava njihovo barvo, teksturo, jih otipa. In seveda nosi v usta. Tu pa nastopi blw metoda. S pomočjo spletnega predavanja boste izvedeli katero hrano ponuditi otroku, kako veliki so lahko koščki, obenem pa tudi vse o možnih reakcijah otroka, ki prvič pride v stik z gosto prehrano. Tako boste pomirjeni in pripravljeni svojemu otroku nuditi najboljše.

Kako dojenčku predstaviti gosto hrano?

V predavanju je blw metoda predstavljena s pomočjo praktičnih primerov in videov, tako da na konkreten način lahko odgovori na neskončna vprašanja, ki jih mamice imamo. Bo hrana dovolj spasirana, katero zelenjavo sploh uporabiti, kdaj lahko otroku ponudimo manjše koške v hrani? Predavanje in predstavljena blw metoda odgovorita na te in še mnogo drugih dilem. Obenem pa Veva, spletna šola za starše, ki promovira uvajanje goste hrane in s pomočjo katere se med mladimi mamicami širi blw metoda, nudi celo zakladnico informacij, ki jih starši malčkov še kako potrebujemo. Ogromno predstavljenih idej in informacij, ki jih ta spletna šola nudi, zelo olajša starševstvo v prvih letih življenja vašega naraščaja, zato ogled močno priporočamo.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja