Uvoz avtomobila iz Nemčije in skrite pasti

Ko se odločamo za dejanja, ki jih ne opravljamo vsak dan, je vedno prisotno nekaj negotovosti, še posebej če vstopamo v novo in neznano okolje. Nakup avtomobila je že tak postopek, saj tega običajno ne počnemo pogosto, izbira pa je tako obsežna, da je izbira postala skoraj nemogoča – razen če imate seveda svojega izrazitega favorita, potem bo taka odločitev nekoliko lažja. Včasih pa se lahko zgodi tudi, da je lokalna ponudba enostavno predraga in po pozitivnih pričevanjih znancev in po pregledu cen v tujini morda ugotovite, da je lahko ena od možnosti tudi uvoz avtomobila iz Nemčije.

Ste pripravljeni sami izvesti uvoz avtomobila iz Nemčije?

Ko govorimo o tako obsežnem projektu, je potrebno pomisliti tudi na praktični vidik. S tega stališča je Slovenija zelo primerna za raziskovanje izdelka, ki ga želimo kupiti, saj je relativno majhna država in jo lahko kaj hitro prečešemo po dolgem in počez, da najdemo tisto, kar želimo. Izpostaviti je potrebno tudi časovni vidik; če živite v osrednji Sloveniji, bo redko kateri kotiček oddaljen več kot slabi dve uri vožnje.

uvoz avtomobila naroci avto

Če pa razmišljate, da bi izpeljali uvoz avtomobila iz Nemčije, bodo razdalje neprimerno daljše že, če boste hoteli samo prečkati nemško mejo, kaj šele, če bi svojega želenega jeklenega konjička našli na daljnem severu države.

Pomoč strokovnjakov je pri takih postopkih vedno dobrodošla

Res se morate zavedati, da uvoz avtomobila iz Nemčije ni tako enostaven, kot se morda zdi na prvi pogled. In to se sploh ne nanaša na zahtevnost samega postopka in pravnih formalnosti, ki so povezane s tem. Uvoz avtomobila iz Nemčije je velik zalogaj predvsem časovno, saj boste ob izvedbi v lastni režiji najverjetneje potrebovali vsaj dva dni, da uredite celotni postopek in opravite potrebno pot.

To pa lahko pomeni dodatne neželene posledice, kot je koriščenje dopusta za nakup avtomobila, kar ni vedno prvotni namen za uporabo dopusta. In pri vseh teh pomislekih sploh nismo omenili, kaj bi se pripetilo, če bi prispeli do prodajalca in videli, da avto ni tak, kot so ga predstavili…

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja