Vas skrbi davek na rabljena vozila iz tujine?

NAROČI AVTO

Ste našli vaše sanjsko vozilo v Nemčiji ali tujini, vendar vas je strah, kakšni stroški vas čakajo z uvozom in kakšen davek na rabljena vozila boste plačali? Raje prepustite iskanje želenega avtomobila strokovnjakom za uvoz, ki bodo poskrbeli za najbolj transparenten uvoz iz tujine, brez stresa, tveganja, čakanja in skritih stroškov.

Zaupajte jim, kakšen avto si želite in kakšne naj bodo njegove lastnosti, oni pa vam bodo ponudili vsaj 3 primerne ponudbe za uvoz iz Nemčije ali drugih evropskih držav. Seveda pa lahko avtomobil izberete tudi sami in strokovnjakom prepustite le pogajanje za ceno, uvoz in urejanje vse potrebne dokumentacije.

Kakšen je davek na rabljena vozila?

Davek na motorna vozila je glede na vrsto goriva avtomobila določen kot seštevek obveznosti glede na izpust CO2 in obveznosti glede na emisijski standard EURO. Za rabljena vozila se plača v predpisanem odstotku, ki ga določa starost vozila. Po novem zakonu od leta 2021 osnova za izračun ni več vrednost vozila, temveč EURO norma motorja, starost in CO2 izpust.

UVOZ NAROČI AVTO

Se vam zdi zakomplicirano? Ne belite si glave z računanjem, raje na spletu poiščite DMV kalkulator, s katerim boste hitro in enostavno izračunali vse stroške – davek na rabljena vozila (DMV), DDV, homologacijo, transport in storitev uvoza po naročilu.

Zakaj uvoz avtomobila raje zaupati strokovnjakom?

Prvi in glavni razlog je ta, da si prihranite veliko časa, tveganja in urejanja papirjev. Podjetja, ki se ukvarjajo z uvozom, že imajo izkušnje z različnimi prodajalci vozil in s tem nekoliko boljša pogajalska izhodišča za končno ceno. Uredijo vam celoten transport od prevzema vozila, transporta in prevzema v Sloveniji, vso potrebno dokumentacijo, kot so homologacija, zastopanje pred FURS in davek na rabljena vozila pri uvozu, uredijo pa tudi zavarovanje, podaljšanje tovarniške garancije in registracijo avtomobila. Vse to pa traja nekje 3 tedne od takrat, ko se odločite za vaš sanjski avtomobil.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja