Zunanja otroška igrala za vaš vrt

otroška igrala

Tudi vi razmišljate, da bi svojega otroka razveselili in pred hišo na domačem vrtu postavili zunanja otroška igrala? To je zares odlična ideja, saj otroci skozi igro razvijajo različne telesne spretnosti, katere jim bodo skozi življenje še kako zelo prav prišle, vendar katera otroška igrala so tista, ki so najbolj primerna za vašega otroka? Strokovnjaki priporočajo, da otroka najprej odpeljete na neko igrišče, kjer so podobna otroška igrala, ki jih želite kupiti postavljena in da vztrajate tam čim dlje časa, da se vaš otrok igra na njih, saj boste tako najlažje ugotovili, kaj je vašemu otroku najbolj všeč. Namreč, če bi kupili nekaj, kar vašemu otroku ne bi bilo všeč in se ne bi želel igrati na takšnem igralu, kakšen smisel je, da ste to sploh kupili?

Zunanja otroška igrala naj bodo praktična

Vsekakor je prav, da če se že odločimo za nakup igrala za naše najmlajše, da je to praktično, kar pomeni, da morajo biti otroška igrala takšna, da se na njih otrok lahko uči spretnosti kot so npr. ravnotežje, plezanje, hoja po brvi, ipd. Najbolj praktična otroška igrala so zagotovo lesena, saj ima les vedno boljši oprijem kot plastika. Seveda pa ni nič narobe, če imajo lesena otroška igrala vgrajen tudi kakšen plastičen del, npr. tobogan mora biti plastičen, saj po plastiki bolj drsi kot po lesu in po toboganu mora drseti.

Razvoj otroka skozi igro je najboljši

Zakaj? Preprosto zato, ker se otroci radi igrajo in ko jih učimo novih stvari, je prav, da to kar delajo radi delajo, saj se bodo tako bolj pravilno in tudi hitreje naučili, kot pa če bi morali delati nekaj kar jim ni všeč. Bi to, kar jim ne bi bilo všeč, sploh počeli, bi mi starši dosegli to kar želimo? Odgovor je seveda NE, zato so otroška igrala pri razvoju otroka nujen in obvezen pripomoček.

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja